Politică

Gabriela Firea amenință că-și va retrage candidatura. Traian Băsescu vrea să-i trimită lui Ponta un pepsi

După ce la Primăria Capitalei a mai apărut un nou candidat, Gabriela Firea, actualul primar al Bucureștiului s-a supărat și a amenințat că-și va retrage candidatura.

Advertisment
Advertisement

În plus, nici primarul sectorului 3, Robert Negoiță se pare că nu mai vrea să stea în politică, acesta afirmând, la rândul său, că nu va mai candida din partea PSD.

Și Traian Băsescu vrea să fie din nou primar

Advertisment

Zvonurile că Victor Ponta ar vrea să se așeze pe fotoliul de primar al Capitalei, l-a făcut pe fostul președinte al României, Traian Băsescu, să glumească în stilu-i caracteristic și să facă o afirmație nostimă la postul de televiziune Digi24: „Slavă Domnului, dacă domnul Ponta pune candidat, e binevenit! Cred că-i prima dată când o să-i trimit un… Pepsi”. Totodată, Traian Băsescu a afirmat că aceasta este o veste bună pentru dreapta, menționând însă că “Totul este ca dreapta să aibă capacitatea să valorifice acest lucru”.

Advertisment

Fostul președinte al României crede că Ponta nu are șanse în fața Gabrielei Firea

Pe de altă parte, Traian Băsescu a afirmat că Victor Ponta ar avea șanse mici în fața Gabrielei Firea, în condițiile în care actualul edil al Bucureștiului va fi susținută onest de partidul său: „Știți că PSD-ul are un dar nemaipomenit să-și lichideze liderii, iar o Firea care ar mai câștiga un mandat la Primăria Capitalei e o mare amenințare pentru primul scaun al PSD-ului. Am trăit momente de-astea, știu foarte bine care a fost propulsia unei astfel de victorii la Primăria Capitalei, în PD, când a fost competiția cu Petre Roman. N-o spun ca un lucru de glorie, dar e o analiză politică”.  Nu în ultimul rând, Traian Băsescu a elucidat misterul pentru care nu a fost la Firea, atunci când aceasta a avut nevoie de sprijin politic, menționând că actualul primar al Bucureștiului „nu are pragmatismul omului care trebuie să facă. Ea a mers în zonele sociale, e adevărat că un primar trebuie să se ocupe și de zonele sociale, dar măcar un pasaj subteran să mai fi făcut pentru decongestionarea traficului. Podul Basarab se termină într-un semafor, trebuia făcut pasaj, să ieși la Arcul de Triumf”.

Advertisment
Advertisment