Politică

Fostul Premier, Victor Ponta Aduce Critici Dure Președintelui

Ponta susține că după ce trec sărbătorile de Paște toți românii se întorc la muncă cu măști și mănuși pentru că altfel scade drastic economia

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Victor Ponta atrage atenția cu detalii despre propunerile legislative din Parlament. La prima vedere acestea aduc reale beneficii în timp de pandemie de coronavirus însă lucrurile nu stau chiar așa.

În această perioadă românii sunt scutiți să plătească curentul și gazul pentru  3 luni. Mai mult decât atât ratele la bănci sunt amânate pentru 6 sau chiar 9 luni.

Advertisment

O altă lege propusă în parlament spune că am putea fi scutiți de plata la curentul, apă, internetul și cablu TV pentru 3 luni

Advertisment

Fostul premier aduce argumente susținute și clarifică situația actuală

Ponta susține că la ora actuală România se află într-o situație critică. Toate sectoarele economiei au scăzut dramatic.. Este îngrijorător faptul că nu există nici un fel de reacție din partea Guvernului când sistemul medical este la un pas de colaps.

Acesta a adus critici dure la adresa președintelui țării pentru că nu acționează decisiv în aceste momente deosebit de dificile.

Victor Ponta prezintă în prima faza avantajele populației României. El nu omite să atragă atenția populației și cu o serie de dezavantaje.

Faptul că românii vor fi scutiți de anumite plăti pentru o perioada de 3 luni le aduce o mare satisfacție. Dacă legea trece de Parlament românii nu vor trebui să mai plătească banii de chirie, telefon și internet iar ratele la bancă se amână.

Legea a fost inițial aprobată apoi a fost modificată

Dacă situația arată că români se află în imposibilitatea de plată se pot amâna anumite plăți doar dacă vi se aprobă cererea.În caz contrar nu veți beneficia de acest avantaj.

În conformitate cu legislația furnizorii de energie electrică, cablu, internet nu vor întrerupe accesul la utilități în această perioada de timp.

În plus, oamenii au posibilitatea de a plăti suma restanță în 12 luni. Acesta lege se aplică la cererea beneficiarului și la dispoziția operatorilor economici. Nu este sigur că va fi așa de aceea românii trebuie să fie foarte precauți.

După ce expiră această perioadă de trei luni, beneficiarii pot plăti suma datorată în mod eșalonat. Mai bine zis jumătate din această sumă se plătește în timp de 1 an de zile iar cealaltă jumătate nu se știe.

Cert este că lucrurile stau foarte prost în această perioadă. Tot ceea ce nu au nevoie românii în această perioada este să fie și mai derutați. Legea nu spune clar ce și cum, este interpretabilă.

Nu românii sunt cei care au de câștigat ci autoritățile  poate chiar băncile. Cine știe ce parte din lege se mai schimbă și românii se vor afla atunci în imposibilitatea de a plăti ceea ce au consumat deja.

Advertisment
Advertisment