Politică

Conflict dur între USR și PNL

Uniunea Salvați România acuză dur liberalii că ar profita de această criză provocată de coronavirus pentru a introduce proiecte controversate în justiție.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Deși cele două partide au făcut de curând front comun pentru impozitarea pensiilor speciale, între USR și PNL a izbucnit un nou conflict, în plină pandemie de coronavirus.

Acuzațiile USR au dus la pornirea unui conflict dur între cele două partide

Stelian Ion, deputatul tânărului partid, a lansat acuzații la adresa liberalilor. Astfel, Stelian crede că PNL profită de această perioadă de pandemie pentru a trimite în Parlament un proiect de lege controversat.

Advertisment

Proiectul ar aparține domeniului juridic. Mai exact, acesta ar cuprinde referințe la modul în care vor fi executate pedepsele cu închisoarea de până la 7 ani.

Advertisment

Stelian Ion a explicat că liberalii vor să le permită infractorilor să își ispășească pedepsele la domiciliu. Acesta spune că lupta celor de la USR împotriva infractorilor se va duce pe apa sâmbetei odată cu trecerea acestui proiect.

Mai mult, deputatul acuză liberalii că ar continua astfel încercările pesediștilor de a distruge justiția din România. În plus, el crede că înainte de a lua decizii relevante pentru acest domeniu e nevoie de mai multe păreri venite din partea specialiștilor.

Alina Gorghiu, replică pentru USR

Partidul Național Liberal a oferit o replică prin Alina Gorghiu, în contextul apariției acestui conflict dur. Ea a declarat că proiectul respectiv a fost depus înainte de perioada de pandemie, însă acum i-a sosit termenul de dezbatere. Mai mult, Gorghiu spune că nu e nimic controversat.

Aceasta a declarat că nu putea fi anticipat momentul în care vor ajunge să fie votate propunerile și dă vină pe ghinion pentru proasta sincronizare. Totodată, Alina Gorghiu informează că proiectele au fost analizate și avizate de Consiliul Legislativ. Mai mult, ar fi existat dezbateri la care au participat specialiști din domeniu.

Ea dă drept exemplu celelalte state europene. Conform spuselor acesteia, acolo sunt în vigoare măsurile respective și sunt considerate benefice. În plus, aceasta a explicat că persoanele cu infracțiuni grave nu sunt ajutate în niciun fel prin respectivele proiecte. Doar cei acuzați de infracțiuni ușoare ar avea posibilitatea să își ispășească pedeapsa la domiciliu.

 

Advertisment
Advertisment