Politică

Armata iese în stradă pentru a ține lumea în casă

Trebuie respectate cu strictețe măsurile de prevenire implementate de guvern pentru a ne păstra sănătatea

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Persoanele aflate în carantină și izolare vor fi monitorizate prin intermediul unui sistem electronic. Se impun măsuri noi de restricții și se cere sprijinul armatei pentru ca obiectivele să fie duse la bun sfârșit.

Președintele Klaus Iohannis spune că toți oamenii vor trebuie să se conformeze noilor reglementări. În sens contrar vor fi amendați sau se vor alege cu dosar penal. Pentru a împiedica oamenii să mai fugă din izolare sau carantină ei vor fi supravegheați video.

Advertisment

Președintele susține că se fac pregătiri pentru ca această categorie de persoane să fie atent supravegheată.

Advertisment

Toate măsurile luate au că scop limitarea răspândirii virusului în comunitate. Trebuie să ținem cont de ordonanța militară, cu toate restricțiile prevăzute care vor intra în vigoare abia de mâine.

Președintele a decis să folosească armata, jandarmii și poliția pentru a gestiona în mod cât mai eficient această situație de criză.

S-a discutat deschis toate aceste măsuri cu ministrul de Interne, ministrul Sănătății și ministrul Apărării și s-a ajuns la concluzia de față. Datorită faptului că lucrurile se agravează de la o zi la alta s-a ajuns de comun acord la acesta măsură de precauție.

În ceea ce privesc persoanele în vârstă s-au luat măsuri suplimentare special pentru a veni în sprijinul populației. Președintele susține că este necesar să îngrădească oamenii pentru moment pentru a împiedica răspândirea infecției.

Recomandările de ieri, azi devin stricte obligații

Românii trebuie să înțeleagă că în aceste momente este foarte important să stăm acasă cu toții. Oamenii pot ieși dacă trebuie să meargă la serviciu în cazul în care nu pot opta pentru munca online. De asemenea, la farmacie după medicamente și la market după cumpărături este permis să ieșiți din casă. Dar acum nu este momentul de plimbări inutile sau de alte ieșiri, ci trebuie luate în calcul doar activitățile strict esențiale.

Dat fiind faptul că în general românii nu au ținut cont de recomandări situațiile create în teren au fost tot mai grave. Tot mai mulți oameni s-au îmbolnăvit și au început să apară și primii morți. De aceea, se intervine cu ajutorul soldaților și polițiștilor pentru a face ordine în țară.

În plus, începând de mâine persoanele care au vârste de peste 65 de ani nu vor mai putea ieși din casă decât în cazuri speciale. În rest, dacă nu au aparținători primăria se oferă să le aducă toate cele necesare de la market sau farmacie la domiciliu. S-au luat aceste măsuri speciale, pentru a proteja vârstnicii care sunt cei mai dispuși să se îmbolnăvească.

În zilele care urmează este posibil să fie luate și alte măsuri pentru gestionarea situației provocate de epidemia de coronavirus. În funcție de cum evoluează lucrurile se va decide ce reguli noi mai necesită a fi impuse.

Advertisment
Advertisment