Extern

Se vaccinează oare Trump cu Sputnik V?

Incredibil, dar totuși adevărat. Lui Donald Trump i s-a propus să se vaccineze cu Sputnik V.

Propunere incredibilă primită de Donald Trump. Rușii i-au propus să facă vaccinul Sputnik V.

Se vaccinează oare Trump cu Sputnik V?

Imediat ce a auzit că Donald Trump s-a infectat cu coronavirus, Vladimir Putin vine urgent în ajutorul lui Trump. Președintele Rusiei îi propune acestuia să se vaccineze cu Sputnik V. Despre acest vaccin, cercetătorii declară că, este într-o fază avansată de testare. Anunţul a fost făcut de directorul Institutului Gamaleya, care a dezvoltat vaccinul Sputnik-V. “Dacă îşi vor întoarce oficial faţa către autorităţile din Rusia, îi vom putea ajuta”, a declarat Alexander Gintsburg, şeful Intitutului Gamaleya, potrivit Mediafax.

De ce a fost denumit Sputnik V

Potrivit cercetătorilor ruși, Sputnik V a fost astfel denumit după satelitul care a ajuns în Spaţiu în 1957. În acest moment, acesta se află în faza a treia de testare. Din punctul de vedere al lui Vladimir Putin acesta este “de încredere, sigur şi eficient”. Și asta în pofida faptului că toți sunt sceptici.

A primit aprobare, după ce a fost testat doar pe 80 de persoane

În luna august a acestui an, vaccinul Sputnik V s-a numărat printre numeroasele seruri dezvoltate în întreaga lume, pentru combaterea noului coronavirus. Interesant este faptul că a fost aprobat, după ce a fost testat doar pe 80 de persoane, majoritatea personal militar. Acum, acest vaccin considerat extraordinar de ruși a ajuns și în Belarus.

“În ciuda faptului că timpul a fost destul de scurt, ne-am asigurat că respectăm toate procedurile de siguranţă. Vreau să subliniez că testele pentru vaccin au loc în mai multe centre, în special în Rusia. Noi avem un grup de 100 de voluntari”, a explicat Dmitry Pinevich, ministrul Sănătăţii din Belarus.

Câte vaccinuri se află acum în faza a treia de testare

Potrivit New York Times, în acest moment nu mai puţin de 11 vaccinuri se află în a treia fază de testare. Doar cinci au fost aprobate pentru a fi folosite limitat. Unul dintre vaccinuri este cel rusesc, iar celelalte sunt făcute de cercetătorii din China.

 

 

Tags
Close