Extern

Pandemia a pus stăpânire pe ruși. Locuitorii de peste 65 de ani s-au izolat la domiciliu

E dezastru în Rusia. Locuitorii de peste 65 de ani s-au izolat la domiciliu. Angajații vor lucra de acasă.

S-a reîntors pandemia. Moscova a impus noi restricții. Rușii de peste 65 de ani s-au izolat la domiciliu, iar companiile vor lucra de acasă.

Pandemia a pus stăpânire pe ruși. Locuitorii de peste 65 de ani s-au izolat la domiciliu

Potrivit RomaniaTV, Moscova se confruntă cu o nouă creştere a numărului de infectări cu coronavirus. În acest condiții, autoritățile le-au cerut locuitorilor în vârstă de peste 65 de ani să se izoleze la domiciliu, iar companiilor să recurgă la telemuncă.

“Moscoviţii în vârstă de peste 65 de ani şi tinerii suferinzi de boli cronice nu trebuie să mai iasă din locuinţele sau din grădinile lor”, a scris primarul Serghei Sobianin pe site-ul său. Totodată, primarul le-a spus oamenilor în vârstă să se limiteze doar la contactele cu apropiații. Mai mult, acesta speră ca familia să se ocupe de cumpărături și plata facturilor, pentru ca oamenii în vârstă să rămână în case.

Se dorește cât mai repede să se lucreze de acasă

Nu în ultimul rând primarul le-a cerut firmelor să recurgă la telemuncă: „Vă rog şi vă recomand să transferaţi un maximum de personal în munca de la distanţă”. Moscova este principalul focar din țară. În acest oraș au fost impuse în martie dar și la începutul lui iunie măsuri stricte de izolare. Mai mult, a fost introdus și un permis de circulaţie pentru justificarea deplasărilor indispensabile. Mai târziu însă, situația a devenit stabilă, dar măștile și mănușile trebuie să fie purtate în locurile publice.

Peste 1000 de cazuri

Moscova a anunţat recent cel mai mare număr de contaminări pe o zi înregistrat de la finalul lui iunie. Este vorba de 1.050 de cazuri, precum şi o creştere cu 30% a spitalizărilor zilnice pe o săptămână. Până în acest moment, Rusia a raportat un total de 1.128.836 de infectări şi 19.948 de decese. Frontierele, închise de la sfârşitul lunii martie, nu au fost redeschise decât pentru foarte puţine ţări.

 

Tags
Close