Extern

Noi măsuri luate de Ungaria de la 1 august

Pentru a limita cât mai mult posibil răspândirea coronavirusului, începând cu 1 august, Ungaria a luat noi măsuri.

Reclama

Întrucât cazurile de coronavirus au explodat în ultimele săptămâni, Ungaria a luat de la 1 august, noi măsuri.

Noi măsuri luate de Ungaria de la 1 august

Ungaria a luat noi măsuri de la 1 august în încercarea de a ține cât mai departe coronavirusul. Astfel, s-a stabilit ca toţi cetăţenii care vin din ţari care fac parte din categoria „galbenă” sau „roşie” să-şi plătească testele PCR.

Reclama

În caz contrar, vor rămâne în carantină la domiciliu timp de două săptămâni. Orice călător va fi oprit la graniță și verificat. Dacă va primi un certificat roșu, înseamnă că va sta în carantină. Acesta va trebui să-l afişeze la intrarea în locuinţă.

Deplasarea la centrul de screening nu se face cu transportul public

Persoanele care nu vor să stea în carantină vor depune o solicitare la administrația locală. În acest sens, vor plăti 3000 de forinţi, adică 8,5 euro. Vor primi o adeverinţă în baza căreia pot părăsi carantina pentru a merge la un centru de screening.

Trebuie știut că deplasarea nu se poate face cu transportul public. Masca este obligatorie în timpul vizitei la respectivul centru. Înainte de asta, trebuie să vă faceți programare. Rezultatele testelor vor fi trimise pe e-mail sau încărcate de laboratoare în sistemul Serviciului de sănătate electronic (EESZT).

Nu vor sta în carantină cei care arată la graniță două teste PCR negative

De asemenea, autoritățile din Ungaria spun că cei care vin din țări galbene vor pleca din carantină după primul test negativ. Chiar și așa, sunt obligați să-l efectueze și pe al doilea.

Dar cei care revin din ţări „roşii” vor rămâne în carantină acasă până la al doilea test PCR negativ. Nu vor sta în carantină cei care vor prezenta la graniță două teste PCR negative. Acestea trebuie efectuate cu cel mult cinci zile înainte de intrarea în Ungaria. De asemenea, trebuie să existe minim 48 de ore între ele.

 

 

 

TOP STIRI

Reclama
Tags
Close