Actualitate

Câți români sunt, de fapt, infectați cu coronavirus?

Potrivit unei clinici medicale private, numărul românilor care au contactat Covid-19 este considerabil diferit față de cel anunțat oficial.

Reclama

Mihai Lala, manager de clinică privată, susține că numărul de români infectați cu coronavirus este mult mai mare decât cel raportat de autorități. Conform acestuia, în jur de 10% dintre oamenii din mediul urban au fost sau sunt infectați cu Covid-19.

Numărul de români infectați cu coronavirus ar fi mult mai mare decât cel oficial

„Noi, ieri, am depistat un procent de aproximativ 25%. Un sfert dintre cei testați au fost pozitivi. Având în vedere că prioritizăm simptomaticii, contacții direcți, procentul este un pic mai mare decât este media pe țară. Pot să vă dau o estimare: cred că acum undeva la 10% în mediul urban este sau a fost pozitiv.

Reclama

Nu am o imagine despre mediul rural, bănuiesc că acolo situația este un pic mai bună. Dar pe mediul urban, conform simulărilor noastre, cam acesta e procentul, 10%”, a declarat, la DC News TV, Mihai Lala.

Până acum, în România, au fost înregistrate 49.591 de cazuri de contaminare cu Covid-19. Totodată, 2.304 oameni testați pozitiv cu coronavirus și-au pierdut viața. Conform ultimului raport oficial, au fost 1.356 cazuri noi.

Klaus Iohannis anunță sancțiuni dure

„Vineri am avut o discuție foarte aplicată cu ministrul de Interne și cu șeful DSU. Am decis că este momentul să fim extrem de fermi, extrem de aplicați.

Toate studiile sociologice arată că 90% dintre voi respectă regulile. Va mulțumesc! Cei mai mulți ați înțeles că avem nevoie de disciplină. Cei care nu au înțeles vor fi sancționați.

E nevoie să respectăm normele că să stăpânim pandemia. Știm ce avem de făcut. Cei care nu respectă regulile vor suportă rigorile legii”, a spus președintele României.

În unele județe, s-a recurs deja la obligativitatea purtării măștii de protecție chiar și în spații deschise. De asemenea, și în cazul litoralului au fost luate măsuri dure pentru combaterea pandemiei.

TOP STIRI

Reclama
Tags
Close