Extern

Măsură fără precedent în Italia. Persoanele care revin de la Paris sunt obligate să facă testul COVID 19

Italia a instituit luni, 21 septembrie 2020, o măsură fără precedent. Toți cei care revin din călătorii făcute la Paris și din alt zone ale Franței vor face testul COVID 19.

Ca urmare a epidemiei de coronavirus, toți cei care revin din călătorii la Paris sau din alt zone ale Franței sunt obligați să facă testul COVID 19.

Măsură fără precedent în Italia. Persoanele care revin de la Paris sunt obligate să facă testul COVID 19

Potrivit lui Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătăţii, a afirmat, Italia a instituit obligativitatea testării pentru COVID 19. Măsura a fost luată în cazul persoanelor revenite din călătorii efectuate la Paris şi în alte zone ale Franţei.  „Datele europene sunt îngrijorătoar. Italia se află într-o situaţie mai bună faţă de alte ţări, dar trebuie să fim foarte atenţi să nu zădărnicim eforturile pe care le-am făcut până acum”, a scris oficialul italian pe Twitter, potrivit agenţiilor Reuters şi DPA.

Testarea obligatorie va începe de marți, 22 septembrie 2020

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului italian al Sănătăţii, testarea obligatorie a persoanelor venite din anumite zone ale Franţei va începe de marţi, 22 septembrie 2020. Duminică 20 septembrie 2020, în Franţa au fost raportate 10.569 de noi cazuri de COVID-19. În ziua precedentă însă s-a înregistrat un record de 13.498 cazuri. Până în acest moment, în Franța s-au îmbolnăvit 452.000 oameni. Dintre aceștia, au decedat 31.000 de persoane.

Dezastru și în Italia

O înregistrare a cazurilor de coronavirus a avut loc și în Italia. În acest loc au fost 298.000 de cazuri şi 35.700 de morţi.  O situație îngrijorătoare este în regiunea Campania, unde numărul de noi cazuri a depășit numărul de 200. Este singura regiune cu un astfel de bilanț astăzi.  Un lucru bun este că în Lombardia a avut loc o scădere netă, cu 90 într-o singură zi. Din nefericire însă, nu există nici măcar o regiune din Italia, acolo unde contagiunea să fie 0. Potrivit agerpres.ro, toate regiunile au înregistrat noi cazuri de infectări cu SARS-COV2.

 

 

Tags
Close