Extern

Arde California. Pompierii se luptă ca flăcările să nu cuprindă toate casele

Nu doar coronavirusul a pus stăpânire pe SUA, ci și incendiile. Arde California, iar pompierii nu mai știu ce să facă pentru a opri flăcările ucigașe.

Mii de pomperi din California se luptă din răsputeri să oprească focul devastator. Arde California. Oamenii au plecat din case și nu se știe când se vor întoarce.

Arde California. Pompierii se luptă ca flăcările să nu cuprindă toate casele

Un incendiu puternic a pornit în California duminică, 2 august 2020. Și pentru că se tem că ar putea arde California, aceștia fac eforturi supraomenești să stingă flăcările puternice. Focul amenință acum multe locuințe din apropierea orașului San Bernardino, aflat la doar 100 de kilometri de Los Angeles.

Supranumit Apple Fire, adică Incendiul Apple, a devastat până în acest moment peste 8.300 de hectare în Cherry Valley dar şi pădurea naţională din San Bernardino, în sudul Californiei. Sâmbătă, 1 august 2020, fumul degajat de vegetația arsă a determinat Departamentul pentru Gestionarea Calității Aerului să emită alertă.

7800 de persoane au fost evacuate

Autoritățile spun că până acum au fost evacuați 7800 de persoane dar și 2600 de locuințe. Din nefericire însă, pompierii nu pot spune dacă oamenii se pot întoarce la locuințele lor. Vestea bună este că nu au fost încă victime. Cât privește pagubele, sunt doar două clădiri și o casă până în acest moment. Pentru a vedea care este originea incendiului, a fost pornită o anchetă. E posibil să fie vorba de o mână criminală.

Anul trecut, în California a făcut ravagii incendiul Kincade

California a avut mari probleme și anul trecut. Atunci nu mai puțin de 90.000 de persoane au plecat din casele lor, din cauza incendiului Kincade. Acesta a distrus 10.300 de hectare, dar și 77 de locuințe. În plus, alte 14 case au fost deteriorate din cauza flăcărilor.

Pentru a opri acel incendiu, au lucra în jur de 2900 de pompieri. În acel moment, guvernatorul Gavin Newsom a declarat stare de urgenţă pentru comitatele Sonoma şi Los Angeles. Se pare că de vină pentru incendiile cu care se confruntă de câțiva ani California sunt atât temperaturile mari cât și vântul violent.

 

Tags
Close