Actualitate

Starea de urgență va fi prelungită 

Președintele României a anunțat astăzi că va prelungi starea de urgență cu încă o luna.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Klaus Iohanis a avut luni o ședința în care a discutat despre măsurile necesare pentru a combate pandemia de coronavirus. La finalul întâlnirii, acesta a oferit o declarație.

Președintele România a anunțat că în cadrul ședinței a fost evaluat impactul măsurilor impuse de autorități. Totodată, a fost stabilit modul în care trebuie conduse lucrurile în următoarele săptămâni.

Advertisment

Vești bune pentru țară

Iohannis a spus că situația din România nu este la fel de gravă că în țări precum Spania și Italia. El crede că acest lucru se datorează măsurilor aplicate rapid și ferm de către autorități.

Advertisment

Iohannis atrage atenția că nu este totuși momentul să relaxăm aceste reguli. El adaugă că toți specialiștii informează că respectarea măsurilor ar duce la prevenirea unei creșteri foarte mari a cazurilor de infectare cu Covid-19.

Pe de altă parte, Președintele spune că în cazul nerespectării indicațiilor, România ar ajunge în acceași situație că multe țări din Europa care sunt depășite de această criză.

Klaus Iohannis spune că acesta nu este vârful epidemiei, iar românii trebuie să fie atenți și precauți. Președintele vine și cu o veste bună. Deși la început se realiza cu greu achiziționarea echipamentelor de protecție, Iohannis informează că lucrurile încep să se schimbe.

Astfel, în această săptămâna, România va primi 2,5 milioane de măști pentru medici, 5 milioane de măști pentru forțele de ordine și 8 milioane pentru populație. De asemenea, 500 000 de combinezoane vor ajunge în țară pentru doctori.

Starea de urgență va fi prelungită

Klaus Iohannis anunță că prelungirea stării de urgență cu o luna e absolut necesară depășirii pandemiei de coronavirus. În săptămâna următoare urmează să fie elaborat textul decretului. Președintele a mai anunțat că România va trimite mai multe cadre medicale în Milano, Italia.

În cadrul ședinței s-a discutat și despre o rectificare bugetară. Iohannis anunță că e nevoie de mai mulți bani în domeniul sănătății publice. De asemenea, vor fi alocați mai mulți bani și pentru asistența socială.

Astfel, în urma unor analize care vor avea loc în următoarea perioadă, va veni decizia rectificării bugetare. Președintele crede că această nu va consta doar în câteva modificări.

La ședința au mai participat Ludovic Orban, mai mulți miniștri și Red Arafat, șeful pentru Situații de Urgență.

Advertisment
Advertisment