Actualitate

Sancțiuni drastice pentru nerespectarea măsurilor impuse

Pandemia de coronavirus evoluează într-un ritm tot mai alert în România. Țara noastră se află în Scenariul 4, iar autoritătile iau tot mai multe măsuri pentru a împiedica răspândirea Covid-19.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Astfel, românii sunt obligați să rămână în case. Cetățenii pot să își părăsească domiciliul doar dacă au motive întemeiate. Chiar și așa, tot mai mulți aleg să încalce regulile și să iasă din casă.

Numeroase amenzi pentru încălcarea măsurilor impuse

Secretarul de stat, Bogdan Despescu, a susținut sâmbătă o declarație de presă. În cadrul acesteia, el a anunțat că în ultimele 24 de ore, aproape 15 000 de persoane au fost verificate și preluate de la granița, după triajul epidemiologic. Acestea au fost escortate la locurile de destinație.

Advertisment

Totodată, Despescu a informat că 400 de dosare penale au fost făcute și s-au dat amenzi în valoare de 170 de milioane de lei. Acesta a declarat că e “mai bine facă mai mult decât mai puțin” în lupta cu pandemia de coronavirus.

Advertisment

Secretarul de Stat a precizat că nu mai puțin de 30 000 de angajați ai MAI acționează pentru a se asigura de respectarea măsurilor impuse de autorități. De asemenea, 1 000 de militari sprijină forțele de ordine ale MAI.

Despescu a făcut apel la conștientizare și responsabilitate. El a declarat că hotărârile autorităților sunt absolut necesare. Secretarul de stat consideră că e mai bine ca la final lumea să considere că a luat prea multe măsuri, decât că a luat prea puține.

Și Marcel Vela a comentat situația

Și Ministrul Vela a făcut apel la responsabilitate. El a declarat că Protejarea sănătății și a vieții este o prioritate care concentrează eforturile tuturor și a ale structurilor de ordine publică. El crede că distanțarea socială este unică soluție.

Ministrul e convins că autoritățile vor aplică sancțiunile necesare oricui nu respectă legea. El crede că măsurile adoptate sunt absolut necesare în lupta cu pandemia de coronavirus.

Astăzi a fost anunțată ordonanța militară numărul 7. Nouă ordonanță stabilește că orașul Țandărei va intra în carantină. Decizia a fost luată după ce în localitatea respectivă, numărul de persoane depistate cu coronavirus a crescut enorm.

Advertisment
Advertisment