Actualitate

Replica planetei după atacurile crude ale omenirii

Pandemia de coronavirus afectează în prezent întregul glob. Chiar și așa, această tragedie ar putea avea și un beneficiar: planeta. În mod normal, poluarea atinge cote alarmante. Însa după mult timp, globul are șansa să respire.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Gunoaiele formează munți în fiecare zi, iar aerul pe care îl respirăm devine tot mai periculos pentru organism din cauza emisiilor toxice pe care le inhalăm zilnic. Poluarea uriașă la care supunem planeta nu afectează doar mediul, dar scade și speranța de viață a omenirii.

Privire de ansamblu asupra coronavirusului

“Adormim într-o lume și ne trezim în alta. Brusc, Disney a rămas fără magie, Parisul nu mai e romantic, New York-ul nu se mai ridică, Zidul Chinezesc nu mai e o fortăreața, iar Mecca e pustie.

Advertisment

Îmbrățișările și săruturile au devenit brusc arme, nevizitarea familiei și a prietenilor a devenit un act de dragoste. Realizezi brusc că puterea, frumusețea și banii sunt lipsite de valoare și nu îți pot obține oxigenul pentru care lupți.

Advertisment

Lumea își continuă viața și rămâne frumoasă. Doar închide oamenii în cuști. Cred că pământul ne transmite un mesaj : Tu nu ești necesar! Aerul, pământul, apa și cerul fără tine sunt bine. Când vii înapoi, nu uita că ești invitat aici, nu stăpânul meu.”(text preluat)

Omul, nemiloasa specie care își distruge casa

Din păcate, a fost nevoie de această pandemie pentru a confirma un lucru trist: omul este propriul său dușman. În permanentă goană după bani și interese personale, oamenii nu se gândesc la răul pe care îl lasă în urmă.

A fost nevoie de o asemenea tragedie precum Covid-19 pentru a vedea beneficiile aduse mediului în lipsa populației. Omul este singurul animal de pe planetă care își distruge habitatul. Trebuie înteles că suntem doar simpli trecători. Dar lăsăm în urmă un dezastru, iar cei ce vor veni după noi vor suferi consecințe drastice.

Poate că aceste tragedii precum coronavirusul sunt metodele planetei de a riposta și totodată de a încerca în disperare să supraviețuiască. Toate bolile care au afectat omenirea au fost văzute ca tragedii. Dar noi distrugem planeta zilnic, poate acesta este felul ei de a reacționa. Și asta pentru că omenirea eșuează lamentabil la un capitol esențial: trăirea în armonie cu natura.

Poate că pandemia de coronavirus este dușmanul nostru, dar planeta cu siguranță ar fi recunoscătoare pentru acest moment de respiro. Pentru o perioada, a eliberat-o de chinurile la care e supusă de cruda specie numită “omenire”.

Advertisment
Advertisment