Actualitate

Înalt Preasfințitul Teodosie Vine Cu Un Anunț Important

Acesta vrea ca în noaptea de Înviere la sărbătoarea sfântă de Paști bisericile să își deschidă porțile

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Ahiepiscopul Tomisului nu poate acceptă ideea ca într-o noapte așa de sfânta biserica să fie închisă. Deși există reguli care nu permit acest lucru Preasfințitul speră să găsească o cale de înțelegere.

Noaptea de Înviere va fi mai tristă ca niciodată

Datorită pandemiei de coronavirus este interzis ca un număr mare de oameni să se strângă în locuri publice. Toată lumea trebuie să respecte aceste restricții. Mai mult decât atât aproape toți românii se află în izolare. Conform noii ordonanțe militare deschiderea bisericii este total împotriva legii.

Advertisment

Teodosie afirmă că dacă acest lucru nu este posibil creștinii nu își vor putea umple sufletele de bucurie ci numai de tristețe.

Advertisment

Preasfințitul spune că nu este corect ca bisericile să rămână închise, în timp ce în alte instituții oamenii pot să meargă fără să se formeze aglomerație. El nu înțelege de ce în acest caz nu se poate face la fel.

Teodosie face apel la înțelegere și roagă autoritățile să ia în calcul posibilitatea de a deschide larg ușile bisericii în noaptea de Înviere.

Sfânta Înviere trebuie făcută cu credincioșii

Arhiepiscopul Tomisului susține că și în biserică se pot respecta normele de siguranță medicală. Creștinii pot veni aici să se roage și să își mântuie sufletul.

Rugăciunea făcută în biserică de o comunitate de oameni este mult mai puternică decât cea făcută individual. Preasfințitul speră că Dumnezeu va oferi această șansă creștinilor de a se ruga împreună în biserică în noaptea de Înviere.

Biserica Ortodoxă Română face donații de 4.000.000 de lei pentru bolnavii de coronavirus

Biserica a încercat să ajute comunitatea ori de câte ori acest lucru este posibil. Reprezentanții bisericii s-au implicat în diverse proiecte și donează acest ajutor umanitar persoanelor care suferă de infecția cu coronacvirus. Și patriarhului Daniel a oferit suma de10.000 de lei în scop umanitar.

Chiar dacă în momentul de față ordonanța împiedică slujbele în biserici trebuie ținut seama de faptul că sărbătoarea de Paște este cea mai importantă sărbătoare din an.

Preasfințitul susține că este foarte important să se deschidă biserica în noaptea de Înviere să se păstreze rânduielile bisericești.Acesta este lăcașul în care an de an oamenii se adună să slăvească învierea Mântuitorului.

Advertisment
Advertisment