Stil de viață

Incredibilele ciudățenii ale lui Walt Disney

Toți știm că Walter Disney, creatorul, a fost o persoană genială. Puțini sunt însă cei care cunosc incredibilele ciudățenii ale sale.

O personalitate cum rar întâlnești, Walt Disney va rămâne întru eternitate în sufletul tuturor. Însă de incredibilele ciudățenii ale sale puțină lume a auzit.

Incredibilele ciudățenii ale lui Walt Disney

Acesta se spune că nu a permis femeilor să lucreze ca animatoare la studioul său afirmând că munca de creație nu este pentru doamne. Pe lângă asta, multe voci spun că acesta ar fi fost și rasist, dar și simpatizant nazist. Dar cea mai mare ciudățenie a lui Walter a fost obsesia lui cu părul de pe față. Drept urmare, nici un angajat nu avea voie să aibă pe ten vreun firicel de păr. Și nici măcar vizitatorilor parcului lui. Până în anii 1970  cine era prins în Disneyland cu mustață sau barbă era dat afară. Acest lucru era cu atât mai bizar cu cât acesta a purtat mustață de la vârsta de 25 de ani.

Piticul care prezice viitorul

Tycho Brahe a fost la rândul său o personalitate a lumii observațiile și măsurătorile acestuia punând baza astronomiei moderne. Dar acesta a fost niște tabieturi mai mult decât ciudate. Acesta a purtat un nas fals confecționat din aur sau alte metale prețioase. Pentru că nasul adevărat i-a fost retezat în  urma unui duel. De asemenea, acesta a avut un castel pe care l-a condus ca un mic rege, locație dotată cu tot felul de dispozitive astronomice. Dar și o cameră de tortură complet echipată. Și tot Brahe a avut în permanență angajat un pitic care locuia sub masă în castelul său. De altfel, piticul era considerat un personaj magic care putea prezice viitorul.

Pitagora a interzis consumul de fasole

Pitagora a adus multe contribuții lumii, însă unele dintre acestea au fost de-a dreptul bizare. Acesta a fost cel care a pornit un cult denumit pitagorism, întrucât întotdeauna s-a considerat un zeu. Pitagora a pretins că poate vorbi cu animalele, poate prezice viitorul și poate controla fenomenele naturii. Una dintre credințele de bază ale pitagorismului era aceea că întregul univers poate fi reprezentat prin numere. În viziunea lui Pitagora, femeile erau reprezentate de un număr par, iar bărbații de un număr impar. Alte credințe ale religiei lui includea reîncarnarea precum și interdicția drastică în ceea ce privește… consumul de fasole!

 

 

Tags
Close