Extern

Veste proastă. Putem transmite coronavirusul animalelor de companie

Cercetătorii din Italia aduc o veste proastă legată de COVID 19. Putem transmite coronavirusul animalelor de companie.

Oamenii de știință italieni au făcut cercetări și au ajuns la o concluzie. Din păcate, putem transmite coronavirusul animalelor de companie.

Veste proastă. Putem transmite coronavirusul animalelor de companie

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii din Italia, putem transmite coronavirusul animalelor de companie. În perioada cât specialiștii italieni au făcut acest studiu, au testat un număr de 540 de câini și 277 de pisici. Aceste animale de companie au fost luate din gospodării din nordul Italiei, în special în regiunea Lombardia.

Acesta este locul în care cel puţin o persoană a fost infectată cu noul coronavirus. De asemenea, au fost testate animale și din alte zone în care au fost înregistrate multe cazuri. Ce veste au dat oamenii de știință? Au fost identificați ancorpi pentru coronavirus la 3,4% dintre câinii şi respectiv 3,9% dintre pisicile testate. Asta înseamnă că acestea sunt infectate cu noul coronavirus.

Virusul circulă între oameni și animale

De asemenea, oamenii de știință arată că testele prin tamponare au ieșit negative la toate animalele de companie. Asta pentru că perioada de transmitere a virusului se încheie după două săptămâni. Testele au fost realizate în perioada martie – mai a acestui an.

Potrivit lui Thomas Mettenleiter, conducătorul Institutului Federal german pentru Cercetări cu privire la Sănătatea Animalelor (FLI), toate resursele testului arată că noul coronavirus circulă între oameni și animale. Totodată, omul de știință a spus că acest rezultat confirmă ceea ce specialiștii știau. Mai mult, acesta spune că dimensiunile studiului au fost fără precedent.

Pe de altă parte, acesta a confimat poziția Institutului Federal german pentru Cercetări cu privire la Sănătatea Animalelor în transmiterea coronavirusului. Oamenii nu trebuie să-și arunce animalele sau să-și limiteze contactul cu acestea.

 

Tags
Close