Extern

Un membru fondator al formației The Roots și-a pierdut viața

Malik Abdul Basit a decedat la vârsta de doar 47 de ani, iar cauza este deocamdată necunoscută.

Malik Abdul Basit a fost un rapper, solist și membru fondator al formației The Roots. Conform unui anunț publicat pe contul de Twitter al trupei, acesta și-a pierdut viața la vârsta de numai 47 de ani.

Malik Abdul Basit, membru fondator al formației The Roots, a decedat

Până în acest moment, cauza morții nu a fost comunicată. Cântărețul, cunoscut sub numele de scenă Malik B., a făcut parte din trupa americană încă de la lansarea acesteia, în anul 1999.

A părăsit grupul din cauza anumitor tensiuni cu ceilalți artiști, detaliate în piesa „water”, de pe albumul „Phrenology”. Compus de Tariq „Black Thought” Trotter, melodia descrie lupta lui Basit cu dependența de droguri.

Ulterior, cântărețul a lansat melodii de succes și pe cont propriu. La câțiva ani după plecarea lui, a apărut pe mai multe piese de pe albumele The Roots. Printre titlurile respective se numără „Game Theory”, „În The Music” și „Here I Come”. Chiar și așa, trupa nu s-a mai reunit, fiind vorba doar despre colaborări dintre aceasta și artist.

Mai multe detalii despre viața artistului

Înainte de a despărți de The Roots, Malik Basit a apărut în primele patru albume lansate de formație. Acesta a lansat EP-ul „Psychological” și cele două albume „Street Assault” și „Unpredictable”.

Ultimele proiecte ale lui Malik includ o colaborare cu producătorul Mr. Green. Mesajul transmis de trupa The Roots, după moartea cântărețului: „Va informăm cu durere că iubitul nostru frate și membru de mult timp al The Roots, Malik Abdul Basit, a decedat.

Fie ca acesta să fie amintit pentru devotamentul său pentru Islam și pentru faptul că a fost unul dintre cei mai talentați MC din toate timpurile. Va rugăm să îi oferiți respect familiei sale, în aceste momente de durere.” Și Tariq „Black Thought” Trotter și-a exprimat durerea în urma trecerii în neființă a lui Malik.

Tags
Close