Extern

Rușii vor avea primul sistem de plăți pe baza recunoașterii faciale din lume

Așa ceva nu a mai fost niciodată în lume. Începând cu primăvara viitoare, rușii vor avea primul sistemul de plăți pe baza recunoașterii faciale din lume.

Metroul din Rusia va fi începând cu primăvara viitoare singurul loc unde va fi implementat sistemul de plăți pe baza recunoașterii faciale din lume.

Rușii vor avea primul sistem de plăți pe baza recunoașterii faciale din lume

Potrivit RomaniaTV, metroul din Moscova va fi singurul din lume unde începând din primăvara următoare va fi implementat primul sistem de plăți pe baza recunoașterii faciale. Chiar dacă primarul adjunct al Moscovei responsabil de transportul public, Maxim Liksutov,  e bucuros, a afirmat că cetățenii nu sunt impresionați de tehnologia touchless.

„Metroul se îndreaptă spre un nou nivel: plata cu fața. Implementăm și testăm activ tehnologia. Și vom încerca să echipăm cel puțin un turnichet cu această funcție în fiecare stație de metrou. Acest lucru se va întâmpla până în primăvara viitoare”, a declarat acesta.

Moscova are toate șansele să fie prima țară

Totodată, acesta a explicat că acest lucru nu există în lume în acest moment. Moscova însă are toate șansele să fie prima țară. „Imaginați-vă că turnicheții se deschid în fața voastră ca ușile glisante de la magazine. Sună puțin fantastic dar acesta este viitorul nostru imediat”, a mai spus primarul adjunct al Moscovei.

Potrivit autorităților din Moscova, în capitala Rusiei a fost introdusă tehnologia de recunoaștere facială în oraș. Ca parte a unei rețele de aproape 200.000 de camere, care identifică suspecții și infractorii. La metroul din Moscova urmează să fie implementate aproximativ 12.300 de camere cu funcția respectivă. Aceștia se vor afla în 1.500 de vagoane de metrou până la sfârșitul lui 2020.

O opțiune de plată pe baza recunoașterii faciale a fost lansată în luna iulie și în sud-vestul Chinei în orașul Guiyang. Acest lucru se face printr-o aplicație pe telefon la metroul și autobuzele din oraș. De asemenea, în luna august o companie din Los Angeles a introdus pentru prima dată în Statele Unite plata prin recunoaștere facială la restaurante.

Tags
Close