Extern

Oamenii de știință din Portugalia au creat masca de protecție care ucide COVID 19

Specialiștii din Portugalia au făcut o descoperire uimitoare. Au creat masca de protecție reutilizabilă, care ucide coronavirusul.

Oamenii de știință din Portugalia au făcut o invenție cu adevărat spectaculoasă. Aceștia au creat masca de protecție reutilizabilă, care ucide coronavirusul.

Oamenii de știință din Portugalia au creat masca de protecție care ucide COVID 19

A ieșit pe piață o mască de protecție care dezactivează coronavirusul. Aceasta este o invenție a oamenilor de știință din Portugalia. Potrivit virusologului Pedro Simas, de la Institutul de Medicină Moleculară din Lisabona, noul coronavirus este dezactivat de substanța pe care o conține materialul din care este obținută masca. Substanța respectivă este introdusă direct în țesătură sub forma unor nanoparticule. Aceasta nu se pierde în urmă spălării.

E confecționată din patru materiale care formează o barieră în calea COVID 19

„Această mască poate dezactiva 99,70% din 200.000 de unităţi infecţioase, aplicate timp de o oră. În ceea ce priveşte durabilitatea măştii, aceasta a fost testată chiar şi după 50 de spălări la o temperatură de 60 de grade.

Chiar şi după aceea îşi păstrează capacitatea, la o oră, de a dezactiva 99% din virus”, a menționat virusologul Pedro Simas. Acest tip de mască au fost scos la vânzare încă din luna aprilie. Rezultatele testelor au fost dovedite abia acum.

Masca are prețul de 10 euro

Portughezii susțin că la confecționarea măștii nu au fost folosite nici un fel de substanțe care dăunează mediului sau omului. O mască de acest fel costă 10 euro și există în două culori, alb și negru. „O vom produce probabil şi în alte culori.

Vom lansa măşti pentru copii, dar acum nu ne concentrăm să facem un articol fashion, ci mai degrabă un obiect util pentru populaţie. Vrem să se vândă cât mai ieftin posibil, în toată Europa, ca să oprească răspândirea virusului”, a declarat directorul executiv al producătorului Sonae Fashion, Francisco Pimentel. Până în prezent, producătorii au vândut peste un milion de măști în 20 de țări.

 

Tags
Close