Extern

Nenorocire în capitala Iordaniei. Oamenii s-au intoxicat de la șaorma stricată

Peste 800 de victime, dar și un copil mort. Și totul de la o șaormă stricată care s-a vândut în capitala Iordaniei la jumătate de preț.

Patronii unor localuri de lângă Amman, capitala Iordaniei au vândut șaorma cu 50% reducere. Sute de oameni s-au îmbolnăvit de la șaorma stricată.

Nenorocire în capitala Iordaniei. Oamenii s-au intoxicat de la șaorma otrăvită

În plină pandemie de coronavirus, unii vor să facă afaceri fără să le pese de viețile oamenilor. Așa au procedat și patronii unor restaurante de lângă Amman, capitala Iordaniei. Întrucât au vândut șaorma stricată, au fost peste 800 de victime. De asemenea, patru persoane au fost internate al ATI și un copil a decedat. Oamenii nu au mâncat însă doar șaorma la reducere, ci și gustări din carne pregătite la rotisor.

Carnea fusese lăsate la temperaturi ridicate

După ce oficiali din sănătate au început ancheta, s-a demonstrat că toată carnea nu a fost ținută în frigider. Din contră, aceasta a fost lăsată la temperaturi foarte ridicate. Până în acest moment, au fost reținute trei persoane, printre care și proprietarul fast-food-ului. De asemenea, autoritățile sanitare au închis restaurantul din zona Ain al-Bashra, situat în nord-vestul Ammanului. Potrivit agenției de știri Petra, directorul Spitalului Prince Hussein, Mohammad Abed, și-a exprimat regretele cu privire la cele petrecute.

Testele de laborator au arătat prezența unor bacterii în carnea folosită

Potrivit testelor la laborator, au fost găsite bacterii în carnea folosită la saorma, dar și în carnea de pasăre. Pe de altă parte, Adnan Ishaq, oficial din Ministerul Sănătății, carnea a fost infectată, pentru că nu a stat la rece. De asemenea, testele de laborator au arătat prezența unor bacterii în carnea folosită. În plus, Iordania a înregistrat temperature mari, iar la Amman s-a depășit temperatura de 40 de grade Celsius.

 

Tags
Close