Extern

Israelul ar putea intra din nou în izolare

Ca urmare a numărului imens de cazuri de coronavirus, autoritățile din Israel au luat o decizie radicală. Țara ar putea intra din nou în izolare.

2000 de infectați în doar 24 de ore. Cu o asemenea situație se confruntă acum Israelul. Dacă lucrurile nu se vor schimba, țara ar putea intra din nou în izolare.

Israelul ar putea intra din nou în izolare

În prezent în Israel numărului total al infectărilor cu COVID 19 se ridică la 64.649, de la începutul pandemiei, adică sfârșitul lunii februarie. Autoritățile anunță că 321 persoane sunt în stare gravă, iar 97 au nevoie de oxigen. Dacă situația nu se va schimba, Israelul ar putea intra din nou în izolare.

Marți, 28 iulie 2020, noul coordonator pentru pandemia de coronavirus, Ronni Gamzu va prezenta un nou plan. Se speră ca prin acesta să fie ținut în frâu cel de-al doilea val al pandemiei. Din păcate, numărul cazurilor a crescut mult în ultimele zile, deși oamenii au purtat măști și au respectat distanțarea socială.

Au fost închise parțial centrele comerciale

În acest moment în Israel există restricții, însă nu există limitări privind deplasările. Cu puțin timp în urmă, s-a hotărât să fie închise parțial centrale comerciale, dar și barurile și restaurantele cu suprafețe mari. De asemenea, în ultimele săptămâni a avut un adevărat război între comitetul ce răspunde de pandemie și executiv, fiind anulate mai multe măsuri anunțate de acesta. Printre acestea s-a numit și inchiderea sălilor de sport.

Mai mult, oamenii au ieșit în stradă și au protestat împotriva premierului Benjamin Netanyahu. Acesta este acuzat că a gestionat într-un mod cât mai iresponsabil pandemia de coronavirus dar și criza economică. În acest context, i s-a ceru demisia acestuia și au fost aduse în discuție și dosarele de corupție pe care se spune că le-ar avea.

 

Tags
Close