Extern

Greve în Germania. Oamenii cer salarii mai mari

Pandemia de coronavirus a luat multe locuri de muncă și în Germania. Vor începe în curând grevele, pentru că oamenii cer salarii mai mari.

Nemții nu se mai pot descurca cu banii pe care îi au și au anunțat că vor începe grevele. Oamenii cer salarii mai mari.

Greve în Germania. Oamenii cer salarii mai mari

În acest moment, în Germania au început grevele de avertisment. Oamenii cer salarii mai mari, aceasta fiind prima revendicare. Aplauzele nu sunt suficiente. Vrem să fim plătiţi mai bine”, a declarat reprezentantul sindical Volker Hoppmann. Acesta i-a avut alături pe angajații medicali care s-au strâns în faţa spitalului din Guetersloh, în landul Renania de Nord-Westfalia.

Nemții vor și ca orele de muncă să fie redusă cu o oră

În altă ordine de idei, nemții mai vor ca orele de muncă să le fie reduse cu o oră. Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Forsa în numele radiodifuzorilor germani RTL și n-tv, 63% dintre cei chestionați susțin grevele. Există însă și un procent de 32% au declarat că nu sunt în favoarea grevelor. Ulrich Mädge, personajul care negociază pentru asociația de angajatori din serviciile publice VKA,  a vorbit despre cât de greu le-a fost oamenilor în timpul pandemiei.

„Oferim locuri de muncă sigure, protecție împotriva concedierilor ilegale; cu siguranță asta merită foarte mult chiar acum”, a spus el. În plus, acesta a mărturisit că municipalitățile doresc să garanteze creșteri salariale pe termen mediu pe măsură ce situația lor financiară le permite. Mädge a mai pus totodată că acțiunea de protest sindicală a fost „un ritual pe care nu îl înțeleg deloc și pe care nici cetățenii nu îl înțeleg”.

Germania a raportat cele mai multe cazuri de coronavirus din aprilie

Totodată, acum trei zile, Germania a spus că se confruntă cu cele mai multe cazuri de coronavirus din aprilie. Potrivit digi24.ro, aproximativ 270.070 de persoane au fost testate pozitiv în Germania de la începutul pandemiei. De asemenea, 9.384 au murit din cauza îmbolnăvirii cu Covid-19, șase decedând în ultimele 24 de ore.

 

 

Tags
Close