Extern

Elon Musk e distrus. A pierdut o sumă uriașă într-o singură zi

Unul dintre marii miliardari ai lumii, Elon Musk, patronul Tesla, e distrus. Ca urmare a prăbușirii acțiunilor companiei sale, a pierdut o sumă imensă într-o singură zi.

Miliardarul american Elon Musk e distrus. A pierdut mulți bani, iar averea sa a scăzut cu 16,3 miliarde de dolari într-o singură zi.

Elon Musk e distrus. A pierdut o sumă uriașă într-o singură zi

Pentru că acțiunile Tesla s-au prăbușit brusc, patronul firmei Elon Musk, e distrus. Potrivit  Bloomberg, pierderile înregistrate de el sunt cele mai mari din istoria indicelui miliardarilor. Conform Agerpres, averea acestuia a scăzut marți, 8 septembrie 2020, cu 16,3 miliarde de dolari.

Titlurile Tesla au scăzut cu 21% la bursă

Musk nu poate concepe faptul că acțiunile Tesla au scăzut cu 21% la Bursa de la New York. Nenorocirea a început însă de săptămâna trecută când acțiunile nu au fost incluse în indicele S&P 500 al Bursei de la New York. Dar nu numai Elon Musk e disperat, ci și mulți alți bogați ai lumii. Și aceștia spun că le-a scăzut averea drastic ca urmare a turbulenţelor de pe pieţele bursiere. Astfel, averea netă a şefului Amazon, Jeff Bezos, a scăzut cu 7,9 miliarde de dolari. La polul opus se află însă Zhong Shanshan, a cărui avere a crescut cu peste 30 miliarde de dolari. În acest sens, el a ajuns al treilea cel mai bogat om din China, averea sa ajungând acum la valoarea de 50,9 miliarde de dolari.

Musk se află acum pe locul cinci în topul celor mai bogați oameni din lume

În acest moment, Musk care are o avere de 82,3 miliarde de dolari, se află pe locul cinci în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume. Asta după ce în august, Musk a intrat în club select al celor cu averi de peste o mie de miliarde de dolari. Acest lucru a fost posibil grație pachetului său salarial generos şi a creşterii de aproape 500% a acţiunilor Tesla în perioada ianuarie-august. Nu în ultimul rând, anunțul General Motors privind alianța cu Nikola și turbulențele de pe piețe au şters marţi aproximativ 80 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră a Tesla.

 

Tags
Close