Extern

Durere la Vatican! Papa emerit Benedict al XVI-lea, diagnosticat cu o boală infecțioasă

Vaticanul alertează lumea. Papa emerit Benedict al XVI-lea, diagnosticat cu o boală infecțioasă.

Papa Benedict al XVI-lea a fost diagnosticat cu o boală infecțioasă. Este extrem de fragil, spun reprezentanții Vaticanului.

Durere la Vatican! Papa emerit Benedict al XVI-lea, diagnosticat cu o boală infecțioasă

Vaticanul a dat un anunț dureros. Papa emerit Benedict al XVI-lea, diagnosticat cu o boală infecțioasă. Aceasta îi provoacă dureri severe și mâncărimi. Ca urmare a acestei probleme de sănătate, Papa emerit Benedict al XVI-lea adevenit extrem de fragil. Acesta a fost titlul unui articol titrat de cotidianul regional german Passauer Neue Presse, citat de Agerepres.

Papa suferă de erizipel la nivelul feței

Despre Papa emerit Benedict al XVI-lea, acum în vârstă de 93 de ani se știe că are erizipel la nivelul feței. Aceasta este o boală infecțioasă, care se manifestă prin tumefacţie roşiatică.

„Potrivit biografului Peter Seewald, papa emerit este acum extrem de fragil. Capacităţile sale intelectuale şi memoria nu îi sunt afectate, dar vocea lui abia se aude”, a titrat Passauer Neue Presse.

Este primul Papă care a demisionat din motive de sănătate

Potrivit istoriei, Papa Benedict al XVI-lea este primul Papă care a demisionat din motive de sănătate în aproape 600 de ani. După demisie, acesta a mers în toată lumea și s-a retras într-o mănăstire mică de la Vatican. Cât privește boala de care acesta sferă, erizipelul aceasta este o afecțiune infecţioasă acută a tegumentului, determinată de streptococi beta hemolitici din grupul A.

Această boală a provocat epidemii în secolul trecut. Boala apare mai mult în sezonul rece și primăvara și este frecventă la copii și adolescenți, dar și a adulți și bătrâni. Sursele de infecție sunt de cele mai multe ori ode tite, angine, infecţii supurate ale pielii, dar şi de purtătorii sănătoşi de streptococ beta hemolitic grup A.

Infecția se face direct, pe cale aeriană sau indirect prin obiecte contaminate. Pentru a evita transmiterea infecției, este important să vă spălați mâinile cât mai mult și să evitați obiectele contaminate. Atenție. Boala se poate repeta.

 

Tags
Close