Extern

Coronavirusul închide Metropolitan Opera din New York

Pandemia de coronavirus nu dă pace nimănui și acum închide și renumita instituție Metropolitan opera din New York.

Metropolitan Opera din New York se închide din cauza coronavirusului, iar toate spectacolele sunt suspendate.

Coronavirusul închide Metropolitan Opera din New York

În urma discuției cu medicii, conducerea Metropolitan Opera din New York a lua o decizie. Instituția se închide din cauza pandemiei de coronavirus. Până când vaccinul va apărea pe piață, nimeni nu poate ști dacă opera se va mai redeschide. Din nefericire însă, autoritățile cred că acest lucru va dura „cel puțin cinci până la șase luni” după ce vaccinul va deveni disponibil pentru toată lumea. Mai mult decât atât, guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, nu a autorizat încă reluarea spectacolelor interioare.

Instituția trece prin cea mai grea perioadă a sa

De altfel, Metropolitan Opera este una dintre primele instituții culturale majore din Statele Unite care și-a anulat întregul sezon. Din păcate, într-o situație disperată se află și Broadway, unde se așteaptă în mod oficial o repornire la începutul anului 2021. Directorul general, Peter Gelb, a afiramat că Metropolitan Opera trece prin „cea mai dificilă perioadă” în cei 137 de ani de existență. Conducerea instituției nu știe ce soluție să mai găsească, pentru că anularea sezonului a adus cu sine un deficit de 154 milioane de dolari.  „Unii văd opera ca pe un monument istoric, invulnerabil”, a spus cel care conduce instituția de 14 ani. Dar este clar că nicio instituție nu este imună de un eșec financiar. Pentru a supraviețui, va fi necesar în special „să ne reducem costurile totale”, a declarat Peter Gelb.

1000 de angajați sunt în șomaj

Disperați sunt și cei 1000 de angajați cu normă întreagă, care au fost trimiși în șomaj din aprilie. Peter Gelb a cerut sindicatelor să negocieze un nou acord colectiv, care să includă reduceri salariale. „Dacă putem să-I convingem pe colaboratorii noștri să contribuie la recuperarea Met, voi avea de ce să fiu optimist”, a spus directorul. La rândul lor, cei din sindicatul AGMA au declarat că „Metropolitan Opera pare a fi hotărât să profite de această perioadă pentru a rupe contractele noastre și cele ale altor angajați din sindicat”.

Tags
Close