Extern

Ciuma bubonică nu se oprește. Încă o persoană a decedat

Moartea neagră se pare că începe să facă ravagii. Încă o persoană a decedat de ciumă bubonică.

Un bărbat de 38 de ani a decedat din cauza ciumei bubonice. Este a treia victimă făcută în ultimele trei săptămâni.

Ciuma bubonică nu se oprește. Încă o persoană a decedat

Cea mai îngrozitoare boală a secolului XVI, ciuma bubonică se răspândește în China și Mongolia. Potrivit specialiștilor aceasta a făcut în trecut 200 de milioane de victime. Cu puțin timp în urmă s-a înregistrat a treia victimă. Este vorba de un bărbat de 38 de ani, din provincia Khovsgol care s-a îmbolnăvit după ce a mâncat o marmotă infectată. Acesta a murit din cauza problemelor cardiace și respiratorii. Este cel de-al treilea deces în Mongolia din ultimele trei săptămâni. Conform capital.ro, în iulie, a decedat un băiat de 15 ani iar în august s-a stins un alt bărbat de 42 de ani. 25 de persoane care au luat contact cu bărbatul de 38 de ani au fost testate.

În Mongolia, anul acesta au fost 18 suspecți

Potrivit autorităților, din cele 21 de provincii ale Mongoliei, 18 sunt acum sub risc de ciumă bubonică. De asemenea, în acest an au fost înregistrate 18 cazuri de suspecți. Pentru a stopa boala, Rusia a lua măsuri drastice la frontierele sale cu Mongolia și China. Astfel, zeci de mii de locuitori din zonele de frontieră Tuva și Altai au fost vaccinate împotriva ciumei bubonice.

Un focar a fost depistat în ultimii 60 de ani în munții Altai

Surprinzător este faptul că un focar de ciumă a fost depistat pe platoul Ukok al munților Altai. Este pentru prima dată în ultimii 60 de ani. De asemenea, rușii au luat măsuri și în zonele TransBaikal și Buryatia. În plus, rușii îi sfătuiesc pe turiști să fie extrem de precauți. Potrivi autorităților, oamenii se pot infecta atunci când marmotele sunt tăiate după braconaj. De asemenea, pot lua boala dacă sunt mușcați de purici și căpușe infectate, care rămân în găurile rozătoarelor după moartea lor din cauza ciumei.

 

 

Tags
Close