Extern

China a raportat noi cazuri de coronavirus. Începe dezastrul

Chiar dacă acum ceva vreme autoritățile din China anunțau că au scăpat de coronavirus, situația nu stă deja deloc așa. China a raportat noi cazuri de coronavirus.

Reclama

Coronavirusul nu cedează. Și dacă până acum a lăsat puțin China să respire, s-a reîntors. Această țară a raportat noi cazuri de COVID 19.

China a raportat noi cazuri de coronavirus. Începe dezastrul

În ultimele 24 de ore, chinezii au raportat noi cazuri de coronavirus. Este vorba de 49 de persoane care s-au îmbolnăvit. Autoritățile din China spun că 33 dintre acestea au fost transmise intern. De asemenea, cele mai multe cazuri transmise local, 30, au fost depistate în regiunea Xinjiang din vestul ţării.

Reclama

De asemenea, alte trei cazuri, transmise tot local, au fost în Liaoning, o provincie din nord-est de la graniţa cu Coreea de Nord. Dar asta nu e tot. Tot China a anunțat și alte 16 cazuri, de data asta importate. Acestea au fost descoperite în diferite regiuni, inclusiv Shanghai, Shandong şi Hubei.

Peste 18 milioane de oameni s-au îmbolnăvit la nivel global

Pandemia care a început acum câteva luni în China a îmbolnăvit până acum peste 18 milioane de oameni, din care un sfert dintre cazuri sunt înregistrate în SUA. De asemenea, numărul celor morți se apropie de 690.000 de suflete. Mai grav este faptul că numărul de cazuri diagnosticate nu arată decât o parte a numărului real de contaminați. Asta pentru că în unele țări se testează doar cazurile grave și în altele există capacități limitate de testare.

În SUA s-au îmbolnăvit peste patru milioane de oameni

Potrivit bilanțului realizat de Universitatea Johns Hopkins, Statele Unite rămâne țara cea mai afectată ţară în privinţa numărului de morţi, cu 153.314 decese. De asemenea, în SUA sunt 4.562.170 cazuri. Dintre acestea, 1.438.160 de persoane au fost declarate vindecate. SUA este urmată de Brazilia, cu 92.475 de morţi la 2.662.485 de cazuri și Mexic cu 46.688 de morţi și  424.637 cazuri.

 

TOP STIRI

Reclama
Tags
Close