Extern

A început al doilea val al pandemiei. Ce măsuri s-au luat în lume

Coronavirusul nu ocolește pe nimeni, ba chiar s-a intrat în cel de-al doilea val al pandemiei. Ce măsuri s-au luat în lume.

În acest moment, multe țări au intrat în cel de-al doilea val al pandemiei. Ce măsuri s-au luat în lume.

A început al doilea val al pandemiei. Ce măsuri s-au luat în lume

Din ce în ce mai mult țări se confruntă cu o rată crescută a infectărilor. Ce măsuri s-au luat în lume? Potrivit RomaniaTV, în Israel, unde sunt 153.217 de cazuri de COVID-19, dintre care 1.103 decese, s-au impus măsuri de izolare la nivel național. Acest lucru va fi pentru cel puțin trei săptămâni, dar se poate prelungi. Aceste măsuri vor intra în vigoare de pe 18 septembrie 2020, odată cu Rosh Hashana (Anul Nou evreiesc), şi vor fi ridicate pe 9 octombrie, de Sukkot, sărbătoarea Tabernacolelor).

Locuitorii din israel nu mai au voie să meargă la o distanță mai mare de 500 de metri de casă

Potrivit acestor măsuri, locuitorii Israelului nu mai au voie să meargă la o distanță mai mare de 500 de metri de casă. Sunt interzise întâlnirile cu mai mult de zece persoane. De asemenea, școlile vor fi închise. La trei luni de la ridicarea restricțiilor, și în Jakarta s-au ipus noi măsuri de izolare. Începând cu 14 septembrie, în Anglia nu se acceptă întâlnirile cu mai mult de șase persoane. Restricţia se aplică în spaţiile închise şi în aer liber, cu excepţia şcolilor, locurilor de muncă, nunţilor sau înmormântărilor.

Măștile devin obligatorii în Austria în toate unitățile comerciale și clădiri publice

Tot de pe 14 septembrie 2020, în Austria, masca este obligatorie în toate unitățile comerciale și clădiri publice. Și Franța trece printr-o perioadă dificilă, pentru că pragul de îmbolnăviri a fost atins. În Italia, deși școlile au fost deschise, vor fi închise odată ce un elev sau profesor va fi depistat pozitiv cu coronavirus. De asemenea, Guvernul a promis 170.000 de litri de gel hidroalcoolic, iar masca va fi obligatorie. În plus, 11 milioane de măşti vor fi furnizate zilnic gratuit profesorilor şi elevilor.

 

Tags
Close