Extern

40.000 de ruși vor fi testați cu vaccinul anti coronavirus

Rusia a intrat pe ultima sută de metri cu vaccinul anti coronavirus. 40.000 de ruși vor fi testați în scurt timp.

Este ultima etapă de testare a vaccinului anti coronavirus în Rusia. 40.000 de ruși vor fi testați acum.

40.000 de ruși vor fi testați cu vaccinul anti coronavirus

Potrivit RomaniaTV, autoritățile din Rusia au anunțat că vor începe ultima fază a testării vaccinului anti coronavirus. În acest context, 40.000 de ruși urmează să primească vaccinul. „Primii participanți s-au vaccinat azi în unitățile medicale din capitală”, a afirmat primarul adjunct al Moscovei, Anastasia Rakova. La începutul lunii august, rușii au spus că au dezvoltat primul vaccin anti COVID, pe care l-au numit Sputnik V. Produsul a fost creat de Centrul de cercetare Nikolai-Gamaleia. Și în acest moment, OMS și-a păstrat scepticismul și spune că o vaccinare generală nu va avea loc înaintea de jumătatea lui 2021.

Vaccinul din Marea Britanie a fost oprit

La polul opus este vaccinul din Marea Britanie. Acesta a fost oprit pentru că s-au detectat efecte adverse grave la unul dintre participanți. Este vorba de apariția unei boli neexplicate. „În cadrul testelor clinice randomizate mondiale ale vaccinului împotriva coronavirusului al universității Oxford, procesul nostru normal de evaluare a fost declanșa. Și am stopat vaccinarea pentru a permite o evaluare a securității de către un comitet independent”, au declarat experții de la AstraZeneca.

Potrivit profesorului David Lo de la Universitatea California Riverside, „alte efecte indezirabile” au fost deja semnalate, precum febra, dureri (..) Deci ar putea fi ceva mai grav. Testele sunte adeseori suspendate temporar atunci când se manifestă un efect indezirabil la un pacient, pentru ca cercetătorii să poată informa locurile unde sunt efectuate testele”. Jurnaliștii de la New York Times spun însă că voluntarul ar fi făcut o mielită transversă. Acesta este un sindrom inflamator ce afectează coloana vertebrală și, adesea, este provocată de infecții virale. Această pauză nu este absolut deloc binevenită, întrucât ar putea întârzia unul dintre cele mai avansate proiecte occidentale, alături de cele ale Moderna și Pfizer.

Tags
Close