Actualitate

Un medic renumit de la Floreasca spune de ce apar forme severe de COVID la tineri

În ultima perioadă, medicii sunt uimiți de faptul că apar tot mai multe forme severe de coronavirus la tineri. Un medic renumit de la Spitalul Floreasca explică de ce se întâmplă acest lucru.

De ce apar forme severe de coronavirus la tineri? Medicul Radu Țâncu de la spitalul Floreasca spune că de vină este o furtună de molecule inflamatorii.

Un medic renumit de la Floreasca spune de ce apar forme severe de COVID la tineri

Din nefericire, tot mai mulți tineri au forme severe de coronavirus și ajuns să fie internați la ATI. De ce se întâmplă acest lucru? Din păcate, la tineri, formele severe sunt determinate de o furtună de molecule inflamatorii. Se pare că această furtună de citokine proinflamatorii este condiţionată de genetica fiecăruia dintre noi, astfel încât nu se poate previziona care persoane vor dezvolta o formă fulminantă de Covid 19 şi care nu”, a declarat dr. Radu Ţincu, medic specialist ATI -Toxicologie de la Spitalul Floreasca, potrivit RomaniaTV.

Totodată, doctorul a spus și cum ajunge virusul să intre în organism și să-l distrugă: “Toate organele vor fi afectate de prezenţa acestor molecule inflamatorii, şi, de fapt, organismul intră într-un cerc vicios în care virusul este doar un punct de plecare, urmează descărcarea aceasta de molecule inflamatorii care vor duce organismul într-o degringoladă, toate funcţiile lui vor fi afectate”.

Trebuie respectate cu strictețe măsurile de distanțare și igienă

Acesta este motivul pentru care oamenii trebuie să înțeleagă că lucrul care îi va ține cât mai departe de coronvirus este distațarea socială și igiena. Mai ales că nimeni nu știe în acest moment când va fi gata un vaccin împotriva virusului ucigător. Epidemiologul Emilian Popovici spune că purtarea măștii de protecție are un dublu efect benefic. “Studii au arătat că, pe lângă efectul benefic, poate avea un efect dublu benefic, fiindcă, chiar dacă pătrunde o anumită cantitate de viruşi prin mască, este mică, subinfectantă, şi contactul accesta cu doze subinfectante poate să genereze o anumită imunitate postinfecţioasă fără a face boala”, a precizat vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, Emilian Popovici.

 

Tags
Close