Actualitate

Se reintroduce starea de calamitate

Potrivit lui Ludovic Orban, se reintroduce starea de calamitate. Acest lucru a fost făcut la propunerea lui George Scarlat, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Secretarul de stat a cerut, Orban a încuviințat. Se reintroduce starea de calamitate.

Se reintroduce starea de calamitate

În ședința de joi, 24 septembrie 2020, George Scarlat, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a cerut să se reintroducă starea de calamitate. Premierul Ludovic Orban a declarat că este de acord.

„Permiteți-mi, în primă lectură, să suplimentăm lista cu proiect de Ordonanță de Urgență privind declararea stării de calamitate de către Comitetele Județene pentru Situații de Urgență pentru fenomenul de secetă pedologică”, a menționat George Scarlat. Imediat, premierul a spus că este de acord.

Orban nu este însă de acord ca elevii să nu mai poarte mască de protecție

Pe de altă parte, Orban a spus că nu e de acord ca elevii să renunțe la masca de protecție. ”E o propunere cu care noi nu suntem de acord. Obiectivul nostru fundamental este acela de a respecta dreptul la educaţie al copiilor şi doi: acela de a proteja sănătatea copiilor şi a cadrelor didactice în cadrul procesului educaţional. Cea mai sigură măsură de împiedicare a răspândirii virusului este portul măştii alături de celelalte măsuri pe care le-am instituit. (…)

După părerea mea o astfel de propunere nu are niciun fundament şi am şi văzut: copiii sunt ascultători, copiii respectă această regulă la şcoală şi nu văd de ce trebuie să existe unii care să instige la nerespectarea acestei reguli”, a spus Ludovic Orban.

Copiii vor avea liberi pentru votare

În acest an, ca urmare a pandemiei de coronavirus, elevii vor învăța online. Aceștia vor sta acasă atât înainte de alegeri, cât și după alegeri câteva zile. Motivul îl reprezintă faptul că trebuie să se facă dezinfectare în sălile de vot. Se speră ca prin această soluție să se țină cât mai departe îmbolnăvirea.

 

 

Tags
Close