Actualitate

Se inaugurează Podul Ciurel. Gabriela Firea aruncă vina pe Nicușor Dan pentru întârziere

În sfârșit, o veste bună pentru români. Se inaugurează Podul Ciurel. Acest lucru s-ar fi putut întâmpla mult mai devreme. Vinovatul se pare că este Nicușor Dan.

După multe așteptări, se inaugurează Podul Ciurel. Gabriela Firea spune însă că singurul vinovat pentru întârziere este nimeni altul decât Nicușor Dan.

Se inaugurează Podul Ciurel. Gabriela Firea aruncă vina pe Nicușor Dan pentru întârziere

După așteptări îndelungi, bucureștenii răsuflă ușurați. Se inaugurează Podul Ciurel. Proiectul a fost semnat în 2007, trei ani mai târziu au început lucrările, iar totul s-a terminat în 2020. În mod normal, totul trebuia să fie gata după trei ani, dar mai multe juridice le-au blocat. „Când l-am preluat în 2016, era făcut doar 16 %. S-au făcut eforturi pentru recuperarea întârzierilor cu siguranţă, până la finalul anului viitor, acest obiectiv foarte important va fi finalizat”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. La rândul său, Ionuț Ciurea, de la Asociația Pro Infrastructura spune că nici primăria nu a făcut tot ce trebuia: „Circulăm din păcate doar între Splai şi Virtuţii, pentru că acest nod face parte dintr-un proiect mai mare, un bulevard de 8 km care ar trebui să conecteze zona Splai – Virtuţii de A1. Iar despre această continuare încă nu avem o decizie clară a primăriei”.

Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan

„Blocajul creat de Nicușor Dan, asociația sa și familia Daneș a cauzat Primăriei Capitalei pierderi de aproape 10 milioane de euro, sume care au fost solicitate de constructor în baza prevederilor contractuale. Proiectul a costat în final 50 de milioane de euro, deși ar fi trebuit să coste doar 40.
Concret, proiectul Splaiul Independenței-Ciurel-Autostrada A1 a fost inițiat de Primăria Capitalei încă din anul 2006, când această lucrare a fost declarată de utilitate publică de către CGMB. Lucrările efective au început în anul 2010, dar s-au oprit la scurt timp, pentru că familia Daneș, împreună cu asociația și susținută de domnul Nicușor Dan, au dat în judecată Primăria de mai multe ori, sub diferite pretexte, pentru ca podul Ciurel să nu se construiască”, a declarat aceasta pe pagina sa de facebook.

 

Tags
Close