Alegeri Locale

Nicușor Dan precizează ce subvenții va păstra dacă devine edil

Nicușor Dan a susținut, ieri, o conferință de presă în care a dorit să lămureasă mai multe zvonuri care au circulat în spațiul public în legătură cu anumite cheltuieli pe care le va tăia, dacă va ajunge primar general al Capitalei. 

„Este o campanie murdară, neasumată, exact ca în perioada comunistă. În care angajați publici, activi de partid vorbesc din om în om și transmit informații mincinoase, dublată de o campanie neasumată în online, unde se spun tot felul de minciuni. Nu am greșit când am spus că, din păcate, la 30 de ani după Revoluție această campanie este o luptă între comunism și anticomunism. Pentru că, din păcate, mijloacele sunt specifice anilor 90”, a spus Nicușor Dan.

“Numai minciuni privind biletele RATB şi subvenția pe căldură”

„S-a răspândit ideea că o să elimin subvenția pentru transport public și că biletul pe transportul public o să fie de 6 lei. Sunt chiar lideri de sindicat din STB, care sunt în momentul acesta pe lista de consilieri a PSD pentru alegerile care urmează. Aceştia spun, nici mai mult nici mai puțin, că o să desființez cu totul STB-ul. O spun foarte clar, nu se pune problema. În toate orașele civilizate există transport public și transportul public este subvenționat. Și de ce este subvenționat? Pentru că el este un serviciu public și pentru că el reduce poluarea din oraș, în beneficiul tuturor locuitorilor.

Și mai spun un lucru: o să fiu un primar care chiar o să plătească subvenția STB-ului. Dezastrul din STB de azi vine din faptul că această subvenție nu a fost plătită luni de zile, pentru că știm cu toții unde s-au dus banii. S-au dus pe târguri, pe petreceri, pe companii pentru neamuri și tot felul de alte prostii!”, a acuzat Nicușor Dan. O altă minciună care s-a răspândit, a clarificat Nicușor Dan, este ideea că va elimina subvenția pe căldură și facturile vor fi de trei ori mai scumpe.

Ajutorul pentru persoanele cu handicap ar urma să fie plătit în continuare

„Din nou, sunt lideri de sindicat care spun, nici mai mult nici, mai puțin – din nou, lideri care sunt pe lista PSD pentru alegerile locale, contrar legii, pentru că sindicatele nu au voie să facă politică. Aceștia spun că eu voi desființa, pur și simplu, Termoenergetica, rețeaua de căldură la nivel centralizat. Este, din nou, o mare minciună. Şi asigur bucureștenii că voi fi un primar care chiar va plăti subvenția”, a promis candidatul.

Candidatul susținut de PNL și USR-PLUS a făcut precizări și în ceea ce privește ajutorul pentru persoanele cu handicap. Lămurind că intenția sa este de a-l trece în sarcina primăriilor de sector.

Advertisement

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: