Actualitate

Raed Arafat, predicție cutremurătoare. “Riscăm să avem o iarnă extrem de dificilă”

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a avertizat, vineri 25 septembrie 2020, că situația în România nu este stabilă. "Riscăm să avem o iarnă extrem de dificilă"

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a avertizat, vineri 25 septembrie 2020, că situația în România nu este stabilă. “Riscăm să avem o iarnă extrem de dificilă” Mai mult, în acest moment nu se poate vorbi de o scăderea a îmbolnăvirii cu coronavirus.

Raed Arafat, predicție cutremurătoare. “Riscăm să avem o iarnă extrem de dificilă”

La emisiunea Punctul de Întâlnire, Raed Arafat a făcut o predicție cutremurătoare. “Riscăm să avem o iarnă extrem de dificilă”. Și asta pentru că în acest moment nu se pune problema ca infecțiile cu coronavirus să scadă. Mai mult, acesta a afirmat că autorităţile şi-au propus să nu ajungă din nou la măsuri restrictive. “Noi am zis că vom merge pe ideea măsurilor zonale sau regionale. Dar este clar că never say never. (…) Este posibil la orice moment, dacă evoluţia va fi una dramatică, să se ia măsuri mai drastice”, a declarat Raed Arafat.

Respectați regulile de prevenire

Totodată, Raed Arafat a făcut, un apel la respectarea regulilor de prevenire. “Este clar că nu scădem, rămânem undeva între 1200 – 1600 de cazuri pe zi. Situația nu e stabilă și evoluția depinde de respectarea regulilor. (..:)Dacă acceptăm să trăim cu virusul, dar cu atenție, și să respectăm restricțiile, poate că până la primăvară scăpăm de această situație”, a declarat acesta la Antena 3.

În acest moment, numărul celor s-au îmbolnăvit a ajuns la 119.683 Alte 1.629 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore. Au fost înregistrate 42 de decese, bilanţul fiind 4.633. La ATI sunt internaţi 508 pacienţi. Referitor la măsurile restrictive în România în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului, Raed Arafat a spus că nu s- adus în discutie, deocadată, acest subiect.

“La acest moment nu s-a pus în discuție acest subiect, dar ce pot să spun este că totul depinde de noi. Lucrăm împreună și lucrăm foarte atent. Împreună putem să prevenim o situație care să ne ducă către măsuri drastice, să zicem. Dar astfel de măsuri pot fi luate, iarăși, în zone izolate, pe alocuri. Trebuie să înțelegem că noi, cu toții, avem un rol major în a preveni necesitatea unor astfel de măsuri. Nimeni nu poate să spună că sută la sută nu, dar noi sperăm să nu ajungem în această situație”, a declarat dr. Raed Arafat.

 

Tags
Close