Actualitate

Raed Arafat, reguli stricte despre alegeri

Mai sunt doar câteva zile până ce românii își vor exercita dreptul la vot. Raed Arafat dezvăluie ce reguli stricte vor exista la alegeri.

Secretarul de stat Raed Arafat a făcut noi precizări despre ce reguli stricte vor exista la alegeri.

Raed Arafat, reguli stricte despre alegeri

Dacă cineva nu vrea să poarte masca în interiorul secţiei, înseamnă că riscă viaţa celor din jur, a declarat Raed Arafat. De asemenea, secretarul de stat a vorbit și de alte reguli stricte vor exista la alegeri. ”Nimeni nu va fi împiedicat să voteze”, afirmă Arafat, explicând că masca este obligatorie potrivit legii. Acesta a spus că cine nu va dori să poate mască să nu se mire că președintele secției de votare nu îi va permite accesul.

„Tot astăzi, în cadrul şedinţei de Guvern, s-a adoptat, în baza hotărârii CNSU, hotărârea de guvern care adopta regulile respective. Urmează să fie emis un ordin de aplicare comun al Min. Sănătăţii şi Min. Afacerilor Interne. Regulile stabilite includ portul măştii în secţia de vot pentru toţi care se află în interiorul secţiei, inclusiv votanţii. Astfel, portul măştii devine obligatoriu prin efectul prevederilor legale aprobate de guvern.

În cadrul conferinţei de presă de după şedinţa de Guvern, unul dintre jurnaliştii prezenţi mi-a adresat întrebarea ipotetică dacă o persoană care nu vrea să poartă masca în secţia de vot poate intră să voteze, iar răspunsul meu a fost că nu, din momentul din care a fost emis un act normativ câteva minute mai devreme care prevede clar regulile. Mai ales că la secţiile de vot, conform Legii 135/2020, vor există rezerve de măşti pentru cei care vin la secţia de vot fără mască”, a declarat Arafat pe pagina sa de Facebook.

Va fi emis un ordin care va stabili regulile în secțiile de vot

Luni, 14 septembrie 2020, a fost adoptat proiectul care prelungește starea de alertă începând cu 15 septembrie.  La finalul şedinţei, Raed Arafat a spus că va fi emis un ordin comun al Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne, cu avizul AEP, care va stabili regulile în secţiile de vot. Astfel, mâinile este obligatoriu să fie dezinectate la intrarea și ieșirea din secție. De asemenea, cartea de identitate va fi introdusă informatic.

 

Tags
Close