Actualitate

Pentru ca elevii să primească tablete, trebuie îndeplinite mai multe condiții

Cum coronavirusul își face de cap, este posibil ca elevii să învețe de acasă. Pentru a primi însă tablete, e nevoie să fie îndeplinite mai multe condiții.

Sunt 250.000 de tablete pe care autoritățile le pun la dispoziție copiilor să învețe de acasă. Ca să intrați în posesia uneia, trebuie să fie îndeplinite mai multe condiții.

Pentru ca elevii să primească tablete, trebuie îndeplinite mai multe condiții

Potrivit site-ului Edupedu.ro, se vor pune la dispoziția elevilor nu mai puțin de 250.000 de tablete pentru a învăța de acasă. Pentru a avea una dintre acestea, trebuie îndeplinite mai multe condiții.

În primul rând, elevul trebuie să provină dintr-o familie defavorizată, indiferent că este de la oraș sau de la sat. Aici se includ și familiile monoparentale, cu venituri mici sau fără venituri.

A doua condiție este ca nici un membru al familiei să nu aibă vreun telefon cu acces la internet. În acest sens, părinții vor semna o declarație pe proprie răspundere. În al treilea rând, vor beneficia de tablete de la stat copiii care s-au întors recent cu familia din diasporă și nu au posibilitatea să aibă un telefon cu internet.

Tableta nu poate fi împrumutată

În altă ordine de idei, cei care primesc tableta trebuie să aibă foarte multă grijă de acest obiect, potrivit articolului 2148 din Codul Civil. Nu aveți voie să împrumutați obiectul decât în conformitate cu destinația acestuia determinată prin contract.

Nimeni nu are voie să folosească tableta, fără ca coproprietarul să fi de acord. Cine va utiliza tableta pentru altă destinație sau o va pierde, va răspunde pentru pierderea sau deteriorarea acesteia.

Clopoțelul e posibil să sune în această toamnă virtual

Este foarte posibil ca în această toamnă copiii să înceapă școala de acasă. De vină sunt cazurile multe de coronavirus. Pe de altă parte, Ministerul Educației spune că ar fi mai bine ca o parte dintre elevi să meargă la școală, iar o altă parte să învețe de acasă. Ulterior, se va face rocada.

Tags
Close