Actualitate

Nicușor Dan a luat primele decizii. A oprit programul prin care sunt plătiți donatorii de sânge și plasmă

Nici nu și-a intrat bine în drepturi, că Nicușor Dan a și luat primele decizii. Acesta a oprit programul prin care sunt plătiți donatorii de sânge și plasmă.

Din acest moment donatorii de sânge și plasmă nu vor mai fi plătiți. Ordinul este al lui Nicușor Dan.

Nicușor Dan a luat primele decizii. A oprit programul prin care sunt plătiți donatorii de sânge și plasmă

Pentru că e considerat un program ilegal, Nicușor Dan a decis. Va fi oprit programul prin care sunt plătiți donatorii de sânge și plasmă. “În primul rând acele proiecte care sunt ilegale vor înceta. Proiectul privind stimulentul pentru donarea de plasmă este ilegal, pentru că şi în România şi în Uniunea Europeană, să-i stimulezi financiar pe cei care donează sânge este ilegal.

De ce este această politică? Pentru că încurajezi astfel oameni care nu sunt neapărat sinceri şi pot să-i pună în pericol pe cei cărora le donează sânge. Din acest motiv, acest program va fi stopat şi bineînţeles vom încerca să stimulăm oamenii să doneze gratuit sânge, plasmă pentru vindecarea altor oameni”, a declarat Nicuşor Dan, potrivit Agerpres. Acest proiect a fost inițiat de Gabriela Firea în august. Este vorba de 1000 de euro care vor fi dați persoanelor ce au avut coronavirus și donează plasmă.

Nu poţi pune oamenii să plătească pierderile

Întrebat ce alte subvenţii vor fi tăiate, primarul ales al Capitalei a declarat: “Oriunde în lumea civilizată există o subvenţie pentru transportul public pentru că asta duce la o reducerea poluării. În ceea ce priveşte subvenţia pentru termie, nu poţi pune oamenii să plătească pierderile pe care tu singur, ca autoritate publică, le faci în reţea”. De asemenea, Nicușor Dan continuă să taie în carne vie. Drept urmare, a anunțat că are pe listă două nume importante din Primăria Capitalei. E vorba de arhitectul șef Ștefan Dumitrașcu și Adrian Iordache, ambii vinovați de semnarea unor acte ilegale.

Tags
Close