Actualitate

Incredibil, dar adevărat. Dansul la terase va fi permis

În plină criză de coronavirus, Guvernul vrea să adopte măsuri de restricție, dar dansul la terase va fi permis.

Reclama

Chiar dacă numărul cazurilor de coronavirus a explodat, dansul la terase va fi permis.

Incredibil, dar adevărat. Dansul la terase va fi permis

Potrivit surselor guvernamentale, Executivul dorește să introducă noi măsuri pentru a împiedica răspândirea pandemiei de coronavirus. Pe de altă parte însă, dansul pe terase și în locațiile în aer liber va fi permis. Pe de altă parte, s-a hotărât ca terasele să fie închise la ora 23.00. De asemenea, personalul va avea obligația să nu primească mai mulți clienți decât numărul de scaune disponibile.

Reclama

Va fi eliminat cuvântul „soți” din hotărârea CNSU

Totodată, Guvernul va elimina cuvântul soți din hotărârea care stabilește măsurile care urmează să fie adoptate pe plajă. În acest sens, potrivit digi24.ro, se va introduce o nouă formula, potrivit căreia „este obligatorie distanța de 2 metri între oricare două persoane cu excepția membrilor aceleiași familii și adulților care însoțesc copii”, conform digi24.ro.

În plus, în hotărârea CNSU „Se propune modificarea excepției de la regulile distanțare fizică existente la nivelul plajelor neamenajate și a celor amenajate, în sensul în care distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici)”.

S-a propus și obligativitatea purtării măștilor

Tot în hotărârea CNSU s-a propus și obligativitatea măștilor de protecție și în spațiile deschise. De asemenea, s-a făcut vorbire și de închiderea teraselor și a sălilor de jocuri de noroc în intervalul orar 23.00 – 06.00.

Potrivit lui Nelu Tătaru, „sunt acele locuri unde se servește mâncarea, băutură și care după orele 23.00 care vor fi închise până dimineața. Sunt acele distanţări care trebuie să existe la locurile de plajă, excepţie făcând soţii sau copiii însoţiţi de părinţi sau de bunici, de rude. La fel, portul măştii în exterior, în spaţiile aglomerate – că sunt pieţe, că sunt talciocuri, că sunt alte adunări populaţionale”.

 

TOP STIRI

Reclama
Tags
Close