Actualitate

CNSU vrea ca măștile să devină obligatorii în spațiile închise

Ca urmare a exploziei de cazuri de coronavirus, CNSU a făcut o propunere: ca măștile să devină obligatorii în spațiile închise.

Reclama

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a ales cea mai bună soluție împotriva COVID: măștile să devină obligatorii în spațiile închise.

CNSU vrea ca măștile să devină obligatorii în spațiile închise

Coronavirusul a pus stăpânire pe România. Pentru a preveni cât mai mult răspândirea acestuia, CNSU a făcut o propunere: ca măștile să devină obligatorii în spațiile închise. Mai mult, se vorbește ca terasele să fie închise după miezul nopții. Și jocurile de noroc ar fi bine să fie închise după ora 23.00. “Singurele discuții sunt legate de limitarea programului la cluburi și la terase. Dar numai în anumite zone unde e nivelul de răspândire mai mare, nu la nivel național.

Reclama

Este vorba de măsuri un pic mai clare legate de plaje, pentru că și pe plaje există un risc epidemiologic mare. Acolo propunerea colegilor specialişti e să se elimine excepția legată de persoanele aparținând unei familii. Să fie regula de distanțare aplicată tuturor, cu excepția copiilor. Dacă ai copii, se vede, se cunoaşte”, susține premierul Ludovic Orban.

Nu se vor comercializa produse alimentare și băuturi alcoolice între 00.00-06.00

Totodată, specialiștii au cerut ca persoanele care fac excepție de la regulă să fie cele care au condiții de muncă soliciante. E vorba de temperatură ridicată sau umiditate crescută. De asemenea, nu vor purta mască copiii cu vârsta mai mică de cinci ani.

În plus, se dorește interzicerea comercializării produselor alimentare, băuturi alcoolice și nealcoolice în intervalul orar 00-06.00. Operatorii economici e posibil să limiteze numărul de clienți la numărul locurilor pe scaune. Pentru plaje, distanța mai mică de doi metri între persoane sau șezlonguri să fie permisă doar pentru membrii familiei. Aceste propuneri transmise prin Hotărârea CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului României.

 

TOP STIRI

Reclama
Tags
Close