Actualitate

Ce trebuie să faceți dacă un copil se îmbolnăvește de coronavirus la școală

Anul școlar a început pe 14 septembrie, în condiții foarte grele. Chiar s-au luat toate măsurile de siguranță, e posibil ca cei mici să se infecteze. Ce trebuie să faceți dacă un copil se îmbolnăvește de COVID.

Aproape 3 milioane de copii au început școala. Toată lumea speră ca nimic rău să nu se întâmple, dar e posibil ca cei mici să se infecteze. Ce trebuie să faceți dacă un copil se îmbolnăvește de COVID.

Ce trebuie să faceți dacă un copil se îmbolnăvește de coronavirus la școală

E greu de presupus că toți copiii vor rămâne sănătoși după ce s-a început școala. Iată ce trebuie să faceți dacă un copil se îmbolnăvește de coronavirus la școală. În cazul în care acesta prezintă simptome de COVID19, profesorul trebuie să anunțe urgent conducerea școlii. Potrivit observatornews.ro, elevul va fi imediat izolat într-un spațiu special creat. Acolo va fi supravegheat de un medic sau de un profesor. Imediat vor fi anunțați părinții. În cazurile grave, se va suna imediat la numărul de urgență 112.

Care sunt recomandările Ministerului Sănătății

Elevii vor fi izolați dacă prezintă la triajul epidemiologic sau în cursul orelor temperatura mai mare de 37 de grade trebuie să fie izolați. Tot în izolare vor fi și cei care tușesc, le curge nasul sau au probleme respiratorii. Dacă nu e posibil ca cel mic să fie izolat, va fi mutat într-o într-o zonă la cel mic patru metri față de alte persoane. De asemenea, va fi deschisă o fereastră pentru ventilație.

Cei care au nevoie la baie, va folosi o toaletă separată. Baia trebuie curățată și dezinfectată cu produse de curățare avizate. Elevul nu va fi dus la medicul la familie sau spital, fără sosirea aparținătorului. Dacă un membru al elevului sau a personalului tusește sau are febră, nu trebuie să plece acasă. Persoana care a ajutat e important să spele pe mâini minim 20 de secunde. Igienizarea se face cu dezinfectant avizat, după ce bolnavul a plecat, pentru a reduce riscul de a transmite infecția la alte persoane. La apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu coronavirus în clase diferite ale aceleiaşi unităţi de învăţământ, se suspendă cursurile şcolare.

 

Tags
Close