Actualitate

Doctorul Virgil Musta aruncă bomba. Vom avea explozie de bolnavi de coronavirus

Unul dintre cei mai buni medici ai României, doctorul Virgil Musta dă o veste proastă românilor. Vom avea explozie de bolnavi de coronavirus.

În scurt timp, vom avea explozie de bolnavi de coronavirus. Cel care a dat acest verdict a fost medicul Virgil Musta.

Doctorul Virgil Musta aruncă bomba. Vom avea explozie de bolnavi de coronavirus

Mai sunt doar două zile până începe școala, iar doctorul Virgil Musta aruncă bomba. El spune că vom avea explozie de bolnavi de coronavirus. Medicul care a vindecat cei mai mulți români le recomandă celor cu comorbidități să învețe de acasă. Doar așa boala nu va fi transmisă în familie. În acest fel, secțiile ATI vor putea să mai primească bolnavi.

„Nu suntem într-o situație bună. Atât timp cât lumea nu va respecta cele trei reguli de bază – purtarea măștii, distanțare socială și igienă – vom fi în această situație. (…) „În orice țară din Europa unde a început școala a crescut și numărul de cazuri”, a declarat medicul Virgil Musta, conform Digi24.

Sunt multe cazuri de copii asimptomatici

Pe de altă parte, Virgil Musta spune că sunt foarte mulți copii asimptomatici. Aceștia se pot transforma însă în vectori de   transmitere a bolii în familie. „Unele școli pot deveni focare de infecție. Școala trebuie să respecte toate regulile și să oblige profesorii și copiii să respecte regulile. De asemenea, părinții trebuie să fie foarte atenți la copii și să încerce să facă un triaj epidemiologic acasă și să nu trimită copilul la școală dacă are semne, până se lămurește dacă are Covid sau nu”, a declarat renumitul medic.

Copiii ar fi bine să înceapă școala online

Totodată, medicul spune că cele mai în pericol sunt familiile în care copii, părinți sau bunici au comorbidități. „În familiile unde unii membri au comorbidități este foarte important ca aceștia să fie protejați. Dacă nu se pot izola – și în cele mai multe cazuri nu pot – cred că e bine copiii să înceapă școala online. Dacă noi reușim să ne protejăm copiii, nu se vor aglomera secțiile de Terapie Intensivă”, a spus Virgil Musta.

 

Tags
Close