Actualitate

Noi reguli pentru stațiunile din litoral

În contextul pandemiei de coronavirus, vor fi adoptate noi măsuri pentru stațiunile de la mare.

Reclama

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța va adopta noi reguli pentru stațiunile din litoral. Sunt luate în calcul obligativitatea purtării măștii în spații deschise aglomerate și suplimentarea spațiilor de carantină.

Noi reguli pentru stațiunile din litoral

„Avem 3 puncte pe ordinea de zi. La punctul 1 am avut analizarea propunerii venite din partea DSP Constanța în vederea obligativității purtării măștii în spații deschise în care se formează aglomerări. E vorba de zonele în care distanță fizică între persoane nu se poate respectă.

Reclama

Vorbim despre piețe, oboare, târguri, curțile exterioare ale lăcașelor de cult, peroanele gărilor, stațiile de autobuz… Sunt mai multe introduse. Toate acestea le vom face publice prin hotărârea de Comitet Județean pentru Situații de Urgență.

De asemenea, pentru zonele de promenadă din județul Constanța, în toate stațiunile turistice, vorbim de zonele tradiționale unde se creează aglomerări, Eforie, Mamaia și celelalte stațiuni, obligativitatea purtării măștilor de protecție în intervalul orar 18:00 – 24:00.

Această decizie a fost luată în urma analizei prezentate de către DSP și în urma unei adrese primite de la IPJ Constanța în ceea ce privește valorile de trafic și fluxul de persoane în aceste intervale orare.

Am stabilit astăzi în unanimitate, la punctul 2, completarea spațiilor de internare a pacienților COVID, prin suplimentarea Planului Alb întocmit de DSP, cu 36 de locuri la spitalul din Mangalia. La punctul 3 am aprobat suplimentarea listelor cu spațiile de carantină din județ. Acestea au fost singurele măsuri implementate la nivelul județului Constanța.

Programul teraselor și cluburilor, după cum știți, sunt menționate în Hotărârea de Guvern de ieri. Acolo scrie foarte clar că programul este stabilit prin hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 37. Se aplică în zonele zonele în care se înregistrează un număr mare de infectări.

La nivelul județului Constanța avem 27 de cazuri de îmbolnăviri. E în scădere față de numărul de ieri, iar acest aspect nu a fost dezbătut în cadrul CJSU.

Dacă se va lua această măsură (de limitare a programului până la ora 23:00), vom anunța turiștii și constănțenii în așa fel încât să nu fie luați prin surprindere”, a declarat prefectul județului Constanța.

TOP STIRI

Reclama
Tags
Close