Actualitate

Cât durează imunitatea la coronavirus

De când a început pandemia de COVID, toată lumea se întreabă cât durează imunitatea la coronavirus.

Toată lumea dorește să știe cât durează imunitatea la coronavirus.

Cât durează imunitatea la coronavirus

Întrucât toată lumea se întreabă cât durează imunitatea la coronavirus, OMS a dat o serie de precizări. Cercetătorii susțin că Organizația Mondială a Sănătății spun că cei care au făcut coronavirus, nu vor avea o imunizare uniformă. Mai mult decât atât, anticorpii dezvoltați depind în mare măsură de cât de puternică este forma de boală făcută.

Imunizarea durează șapte luni

Experții OMS declară că imunitatea dată de infectarea cu noul coronavirus poate dura în jur de șapte luni. Totodată, aceștia trag un avertisment și susțin că sunt persoane care fac formele ușoare ale bolii să nu dezvolte anticorpi. De asemenea, se poate să facă anticorpi iar aceștia să se piardă mult mai repede, caz în care se pot reinfecta. Potrivit medicului Soumya Swaminathan, reprezentant al OMS, majoritatea pacienților dezvoltă anticorpi, însă aceștia nu sunt similari, ci depind de formele bolii.

„Putem spun că există o diferență la cei care sunt asimptomatici sau fac forme ușoare ale bolii. Se pare că printre ei sunt mulți care nu prezintă anticorpi detectabili.

Dar aproape toți cei care fac forme medii până la severe ale bolii au anticorpi. Până acum, studiile arată că pot dura până la 7 luni, cel puţin”, a spus Dr. Swaminathan, conform digi24.ro.

Ce spune Organizația Mondială a Sănătății legate de imunitatea de turmă

Reprezentanții OMS nu sunt deloc de acord cu imunitatea de turmă. În plus, reprezentanții OMS spun că această modalitate poate duce la decese și morți inutile. ”Încercările de a atinge „imunitatea turmei” prin expunerea oamenilor la un virus sunt problematice din punct de vedere științific și lipsite de etică. Lăsarea COVID-19 să se răspândească prin populații, de orice vârstă sau stare de sănătate va duce la infecții, suferințe și decese inutile.

Marea majoritate a oamenilor din majoritatea țărilor rămân sensibili la acest virus. Sondajele de seroprevalență sugerează că în majoritatea țărilor, mai puțin de 10% din populație a fost infectată cu COVID-19. Încă învățăm despre imunitatea la COVID-19. Majoritatea persoanelor infectate cu COVID-19 dezvoltă un răspuns imun în primele câteva săptămâni, dar nu știm cât de puternic sau durabil este acel răspuns imunitar sau cum diferă pentru diferite persoane.”, a mai spus Dr. Swaminathan, potrivit who.int.

 

Tags
Close