Actualitate

OMS, avertizare zguduitoare. Epidemia de coronavirus va atinge cote alarmante în octombrie și noiembrie

Organizația Mondială a Sănătății a dat omenirii o avertizare zguduitoare. În lunile octombrie și noiembrie va crește numărul deceselor provocate de virus.

Avertizare zguduitoare din partea OMS. Cel mai greu va fi în lunile octombrie și noiembrie, când va crește alarmant numărul de decese de COVID 19.

OMS, avertizare zguduitoare. Epidemia de coronavirus va atinge cote alarmante în octombrie și noiembrie

Potrivit AFP, OMS a dat o avertizare zguduitoare omenirii. În lunile octombrie și noiembrie, epidemia de coronavirus va atinge cote alarmante și numărul de decese va crește.

„Va fi mai greu. În octombrie, în noiembrie vom vedea o mortalitate mai ridicată. (…) Suntem într-un moment unde ţările nu doresc să audă acest tip de veşti proaste, iar eu înţeleg asta”, a menționat Hans Kluge, directorul pentru Europa al OMS.

Epidemia nu se va încheia cu un vaccin

De asemenea, Kluge a avertizat reprezentanții celor 55 de state ale OMS Europa să nu aștepte că epidemia se va încheia odată cu apariția unui vaccin. De aceea, e necesar ca toate statele să se informeze reciproc despre măsurile de combatere a epidemiei.

„Aud tot timpul: vaccinul va însemna sfârşitul epidemiei. Bineînţeles că nu!. (…) Nu ştim nici măcar dacă vaccinul va fi eficient pentru întreaga populaţie. Anumite indicii primite arată că va fi eficient pentru unii, dar pentru alţii nu. Iar dacă din acest motiv va trebui să comandăm vaccinuri diferite, ce coşmar logistic. (…) ‘Sfârşitul acestei pandemii va veni în când, ca o comunitate, vom fi învăţat să trăim cu pandemia. Iar asta depinde de noi. Este un mesaj foarte pozitiv”, a adăugat medicul belgian.

În România va urma un al doilea val al infectărilor

Potrivit digi24.ro, și Alexandru Rafila a vorbit despre apariția celui de-al doilea val de coronavirus în România. Și acesta a confirmat faptul că cel mai „critice vor fi probabil ultimele două luni ale acestui an” – noiembrie şi decembrie, „când se estimează la nivelul regiunii europene o creştere importantă a numărului de cazuri”.

„Părerea mea este că dacă ne vom referi la valul doi, acest val, din ceea ce ştiu şi de la OMS, critice vor fi probabil ultimele două luni ale acestui an. Noiembrie şi decembrie. Atunci se estimează la nivelul regiunii europene o creştere importantă a numărului de cazuri. Şi odată cu venirea sezonului rece, cu desfăşurarea activităţilor mai mult în spaţii închise, mai puţin în spaţii deschise, există acest risc.

Şi dacă populaţia nu va fi suficient de antrenată, în respectarea acestor măsuri de distanţare, sigur că se poate ajunge şi la un al doilea val. Dar în niciun caz nu putem discuta de ani de zile de evoluţie a acestor valuri pandemice. Mai degrabă s-ar putea să asistăm spre jumătatea anului viitor la începutul controlului acestei boli. Numai dacă vom avea la dispoziţie un vaccin care să fie suficient de eficace încât să oprească transmiterea, mai ales la categoriile cu risc”, a spus Rafila.

 

Tags
Close