Actualitate

Avertisment înfiorător al OMS. Efectele pandemiei vor fi resimțite timp de decenii

A afectat întreaga planetă și se pare că dezastrul este departe de a se fi terminat. Efectele pandemiei vor fi resimțite timp de decenii, este avertismentul celor de la OMS.

Sunt peste 17 milioane de persoane infectate până în acest moment și peste 670.000 de oameni uciși. Și pandemia nu s-a oprit. Iar efectele ei vor fi resimțite timp de decenii.

Avertisment înfiorător al OMS. Efectele pandemiei vor fi resimțite timp de decenii

O veste îngrijorătoare despre durata coronavirusului a fost dată de Organizația Mondială a Sănătății. Se pare că efectele pandemiei vor fi resimțite timp de decenii de acum încolo. Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus spune că pandemia este un dezastru care nu se va termina acum: „Pandemia (de COVID-19) este o criză de sănătate ce are loc o dată într-un secol şi ale cărei efecte vor fi resimţite timp de decenii”.

Când va putea apare un vaccin

Au trecut șase luni de când s-a reunit Comitetul de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ar acum reprezentanții s-au întâlnit pentru a patra oară. Motivul? Reevaluarea situației pandemiei COVID-19, care progresează îngrijorător.

Cât privește apariția unui vaccin, la acesta lucrează în acest moment peste 150 de companii farmaceutice. Din păcate însă, se speră că abia anul viitor va fi prima dată pus în circulație, a menționat Organizația Mondială a Sănătății.

„Primele rezultate ale studiilor serologice (anticorpi) oferă o imagine coerentă: majoritatea oamenilor rămân predispuşi la acest virus, chiar şi în zonele în care au existat focare severe. (…) Multe ţări care au crezut că au trecut de ce este mai rău se confruntă acum cu noi focare.

Unele care au fost mai puţin afectate la început au acum un număr tot mai mare de cazuri şi decese”, a menționat Tedros Adhanom Ghebreyesus. În ultimele două săptămâni, cele mai grav afectate au fost Statele Unite, Brazilia, Mexic și Marea Britanie.

 

Tags
Close