Actualitate

Așa ceva nu s-a mai pomenit. Papa a consimțit homosexualitatea

Homosexualii au dreptul să fie parte a unei familii. Sunt cuvintele Papei Francisc, care a făcut un gest cu totul ieșit din comun. A consfințit homosexualitatea.

Suveranul Pontif, Papa Francisc, a făcut un anunț la care nu s-ar fi așteptat nimeni niciodată. A consimțit homosexualitatea.

Așa ceva nu s-a mai pomenit. Papa a consimțit homosexualitatea

Potrivit RomaniaTV, Sunt copiii lui Dumnezeu şi au dreptul la familie, a spus Papa despre persoanele de aceleași sex. În plus, Papa a consimțit homosexualitatea, în perioada în care pandemia e în floare. Surprinzător pentru toți, mai ales că susținerea acestuia pentru LGBT este în opoziție cu poziția oficială a Vaticanului. Și bineînțeles, cu cea a predecesorilor săi.„Homosexualii au dreptul să fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie alungat sau să fie făcut să sufere din această cauză”, a declarat Papa Francisc.

Papa a spus că  nu se opune implementării prin lege a parteneriatului civil

De asemenea, Papa Francisc  a declarat că susţine implementarea prin lege a parteneriatului civil: „Trebuie să creăm o lege a parteneriatului civil. În acest fel, ei vor avea protecția legii. Eu m-am implicat în susținerea unor astfel de legi”. Mai mult, Recent, Papa Francisc a declarat că plăcerea – fie ea sexuală sau culinară – este lăsată de Dumnezeu. “Plăcerea vine direct de la Dumnezeu, ea nu este nici catolică, nici creştină, sau altceva, este pur şi simplu divină.

Plăcerea de a mânca ne foloseşte pentru a ne păstra sănătatea mâncând, la fel cum plăcerea sexuală este făcută pentru a face iubirea să fie mai frumoasă şi pentru a garanta perpetuarea speciei”, a afirmat Suveranul Pontif. De altfel, Papa a vorbit despre subiectul parteneriatului civil în documentarul „Francesco”.Acesta a avut premiera în 21 octombrie, ca parte a Festivalului de Film de la Roma. Documentarul vorbește despre  problema migranților, a refugiaților, sărăcia, rolul femeilor în societate. Dar se ocupă totodată și de atitudinea catolicilor asupra membrilor comunității LGBT.

 

 

 

Tags
Close