Actualitate

A fost închis primul oraș din România. Număr mare de cazuri în Siret

Ca urmare a numeroaselor îmbolnăviri din orașul Siret din Suceava, acesta a fost închis. Este prima localitate unde s-a luat până acum această decizie.

Coronavirusul nu iartă pe nimeni, iar în orașul Siret din județul Suceava e dezastru. Acesta a fost închis.

A fost închis primul oraș din România. Număr mare de cazuri în Siret

Siret din Suceava, este primul oraș din România care a fost închis. Potrivit surselor, rata infectărilor a depășit șapte cazuri la mia de locuitori a orașului. După ce acesta a fost închis, autoritățile au anunțat că elevii vor învăța online. Mai mult, s-a anulat și activitatea barurilor, a restaurantelor și cafenelelor. Conform cancan.ro, prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat că multe școli din Siret intră în scenariul roșu.

„Noi am avut astăzi o ședință a Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență. Am ținut cont de contextul epidemiologic actual la nivelul județului Suceava, dar și la nivelul orașului Siret. Acolo avem o rată de infectare de 7,69 la mia de locuitori. Vom ține cont de infrastructura locală, de particularitățile locale, de resursele umane ale fiecărei unităție de învățământ în parte. Dar și de propunerile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ dar și de avizul Direcției de Sănătate Suceava”, a declarat prefectul de Suceava potrivit Antena 3.

Oamenii trebuie să poarte mască de protecție

În plus, Alexandru Moldovan, a mai spus că în aer liber oamenii vor ieși doar dacă vor purta mască de protecție.  „Am suspendat la nivelul orașului Siret activitățile din domeniul HORECA, dar și al operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor în interiorul clădirilor

Totodată, la nivelul localității Siret, toate manifestările și activitățile cu publicul desfășurate în aer liber, permise de legislația actuală, se vor desfășura cu obligativitatea purtării mijloacelor de protecție”, a precizat prefectul. Nu în ultimul rând, acesta a spus că două dintre unitățile de învățământ din orașul Siret, județul Suceava, au intrat în scenariul roșu. „În ceea ce privește scenariile de funcționare din unitățile de învățământ, două unități de învățământ au trecut în scenariul roșu”, a afirmat Alexandru Moldovan.

 

Tags
Close