Actualitate

La două zile de când copiii au început cursurile, a fost închisă prima școală

Nici nu au apucat cei mici să se dezmeticească, că a fost închisă prima școală din România. Cazul s-a întâmplat la Arad.

Prima școală închisă din România a fost la Arad. Directorul instituției a fost confirmat cu coronavirus.

La două zile de când copiii au început cursurile, a fost închisă prima școală

A început dezastrul în școlile din România. Nici nu au început bine cursurile elevilor, că a fost închisă prima școală, după ce directorul acesteia a fost confirmat cu coronavirus. Nu mai puțin de 200 de elevi de la Școala Gimnazială din Zădăreni nu au mai putut fi primiți la cursuri. Directorul instituției a fost confirmat cu COVID 19 luni, 14 septembrie 2020, dar acesta a început să prezinte simptomele încă de pe 13 septembrie. Din nefericire însă până să știe că este infectat, directorul școlii a intrat în contact atât cu profesorii cât și cu ceilalți angajați. În aceste condiții, s-a luat decizia ca elevii să învețe de acum încolo online.

“Totuşi, domnul director a intrat în contact cu angajaţi ai şcolii înainte să aibă primele simptome. Pentru că în cursul săptămânii trecute, până vineri inclusiv. A fost zilnic la şcoală pentru a face pregătirile pentru începerea cursurilor. Astfel, am decis să nu mai deschidem şcoala în această dimineaţă, iar cursurile se vor desfăşura online în următoarea perioadă. Am anunţat Direcţia de Sănătate Publică, care face o cercetare epidemiologică, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni pentru a confirma decizia noastră de a trece şcoala în scenariul roşu”, a declarat seful Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, Marius Gondor, potrivit Agrerpres.

Trei cadre didactice, un elev și un angajat personal au fost infectați și la Sibiu

Și la Sibiu, coronavirusul a început să pună stăpânire pe profesori. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Sibiu, Constantin Dincă, un elev, trei profesori și un angajat personal nedidactic. De asemenea, potrivit Mediafax, la nivelul județului Sibiu se află în acest moment în izolare 70 de persoane. Dintre acestea, 11 sunt cadre didactice, cinci cadre nedidactice și 54 de elevi.

 

Tags
Close