ActualitateExternStiri

OMS: COVID-19 nu mai reprezintă o urgenţă de sănătate globală

Advertisment
Advertisement
efume.ro

COVID-19 nu mai reprezintă o urgenţă de sănătate globală, a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

 

Advertisment

“Comitetul de Urgenţă s-a întrunit pentru cea de-a 15-a oară şi mi-a recomandat să declar sfârşitul urgenţei de sănătate publică de interes internaţional. Am acceptat această recomandare. Şi astfel, cu multă speranţă, declar sfârşitul COVID-19 ca urgenţă de sănătate globală” a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrvit Agerpres.

Advertisment

Ridicarea acestui statut de urgenţă de sănătate globală reprezintă un semn al progresului reuşit de lume în aceste domenii, însă COVID-19 rămâne printre noi, chiar dacă nu mai reprezintă o urgenţă, conform OMS.

“Însă acest lucru nu înseamnă că COVID-19 nu mai reprezintă o ameninţare globală pentru sănătate”, a mai spus Ghebreyesus.

Epidemia actuală de COVID-19 a izbucnit la sfârșitul anului 2019 și a fost declarată pandemie de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) la 11 martie 2020. Pandemia s-a soldat cu peste 6,9 milioane de victime, a afectat economia globală şi a devastat comunităţi.

Până pe 30 aprilie, pe teritoriul României, au fost înregistrate 3.393.902 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, iar 68.089 persoane diagnosticate au decedat, notează Hotnews.

Advertisment
Advertisment