Sport

Negoiță este aproape de vânzarea lui Dinamo

Conform patronul lui Dinamo, Ionuț Negoiță, discuțiile cu fondul de investiții spaniol privind vânzarea clubului sunt pe cale să se concretizeze.

Advertisment
Advertisement

Deși mutarea părea să fi căzut, lucrurile au luat o întorsătură pozitivă, iar clubul ar putea fi vândut până la 30 aprilie. Inițial, Negoiță a considerat exagerate cererile spaniolilor pentru a prelua clubul. Aceștia doreau plata la zi a tuturor salariilor și achitarea datoriilor, înainte ca tranzacția să aibă loc.

Propunerea ibericilor era cel puțin ciudată, în condițiile în care Negoiță a spus că o vinde pe Dinamo la prețul de 1 leu. Astfel, ei ar fi urmat să achite salariile și anumite datorii.

Advertisment

Părțile ar fi ajuns la un compromis

Patronul lui Dinamo a declarat, pentru digisport, că purtat ieri o discuție cu spaniolii, în care le-a prezentat această ofertă. Se pare că cele două părți ar fi ajuns la un compromis și discuțiile s-au reluat.

Advertisment

Negoiță a subliniat, însă, că rămâne de văzut dacă se va concretiza ceva. El a amintit că în ultimii trei ani au tot existat discuții care nu au condus la un rezultat pozitiv.

Reprezentanții fondului de investiții au renunțat la cererea cu privire la plata salariilor la zi. De asemenea, conform lui Ionuț Negoiță, aceștia cunosc toate detaliile referitoare la datoriile clubului. Acesta consideră că ar fi ajuns la o formulă de compromis și sunt hotărâți să preia clubul.

Tot Negoiță a declarat că spaniolii au bani și sunt pregătiți să facă performanță la Dinamo. De asemenea, aceștia sunt dispuși să realizeze tranzacția până pe 30 aprilie. Atunci trebuie achitate ultimele datorii pentru a putea fi luată licența. Patronului clubului din Ștefan cel Mare crede că spaniolii sunt profesioniști și este încrezător că vor ajunge la un numitor comun.

Și alți investitori sunt interesați să o preia pe Dinamo

Negoiță a mai declarat că există și o familie din Spania care este interesată să cumpere Dinamo. Aceștia ar avea posibilitățile financiare necesare și au mai investit în fotbal. Discuțiile cu această familie sunt de abia în a treia zi, astfel că nu se poate vorbi de ceva concret.

Ionuț Negoiță a reiterat faptul că prioritate au investitorii, nu suporterii. Acesta a spus că discută în continuare cu cei din PCH, dar ideal ar fi să se găsească o soluție comună. Negoiță a declarat că suporterii trebuie să lase orgoliile de-o parte și să se pună de acord, în cazul în care nu se va găsi un investitor.

Advertisment
Advertisment